Speeldag 2
0 - 1
94'

Lees straks nog het matchverslag en de reacties er op na en we zien elkaar hopelijk volgende week terug voor de thuiswedstrijd tegen KV Kortrijk. Heel graag tot dan !

94'

Scheidsrechter Boucaut fluit de wedstrijd af en een niet bijster imponerend Club Brugge pakt zijn tweede zege van het seizoen. Invaller Cools scoorde na de rust het enige doelpunt van de partij. Door deze zege behoudt Blauw-Zwart het maximum van de punten en komt het naast Anderlecht aan de kop van het klassement.

94'
Gele kaart
Ruud Vormer
Club Brugge
90'

We krijgen nog minstens 4 minuten toegevoegde tijd.

88'
87'
Wissel
Club Brugge
Jelle Vossen Luan Peres Petroni
86'

Met nog vier minuten op de klok verzuimt Vossen om de wedstrijd helemaal in het slot te gooien. Op aangeven van Vormer duwt hij zijn poging nipt naast, het blijft dus 0-1 en Blauw-Zwart mag zich nog niet helemaal zegezeker voelen.

84'
Wissel
Royal Excel Mouscron
Luca Napoleone Luka Lukovic
84'

Net als vorige week tegen Eupen zet Vanaken met een slimme gelepelde bal een medespeler alleen voor doel maar Vormer komt net te laat om Werner echt op de proef te stellen. Aan de overkant moet Letica goed plat bij een afstandsschot van Vandurmen. De marge blijft krap natuurlijk.

82'
80'

Wanneer Poulain een inworp met het hoofd niet echt kan wegwerken, trapt Napoleone vanuit de tweede lijn meteen op doel. Tot opluchting van iedereen die Blauw-Zwart een warm hart toedraagt, gaat zijn schot rakelings naast.

78'
Wissel
Club Brugge
Arnaut Danjuma Emmanuel Bonaventure Dennis
78'
Wissel
Royal Excel Mouscron
Idrisa Sambu Sebastjan Spahiu
77'

Moeskroen versiert twee hoekschoppen maar Letica torent boven iedereen uit en kan de bal makkelijk uit de lucht plukken. Aan de overkant wordt eerst een schot van Vossen afgeblokt en trapt Vanaken net over de kruising buiten.

74'

Ondanks de numerieke minderheid is Club na de rust duidelijk baas en Werner moet plat op een schot van Vanaken. Aan de overkant moet Poulain bij de pinken zijn bij een diepe voorzet van Vojvoda.

71'

Ook Olinga probeert het vanuit de tweede lijn maar zijn opportunistisch schot hobbelt meters naast de kooi van Letica, die in de partij nauwelijks aan het werk werd gezet.

68'

Danjuma snijdt goed naar binnen en legt de bal panklaar voor Vormer. De Gouden Schoen probeert het met een plaatsbal maar de Nederlander krult zijn schot naast. Aan de overkant trapt invaller Mbombo in de handen van Letica.

65'

Onmiddellijk na de eerste wissel bij Moeskroen krijgen beide teams ook na de rust een tweede drankpauze aangeboden. Ook nu weer gaat Leko zijn spelers bijsturen.

65'
Wissel
Royal Excel Mouscron
Dimitri Mohamed Yannis Mbombo
64'
63'

De thuisploeg komt nauwelijks in de buurt van Letica en dus probeert Napoleone het dan maar van ver maar de debutant in de eerste klasse trapt ver over en naast.

61'

Scouts van ondermeer Arsenal, Celtic, Dortmund, Monaco en PSG zien dat het niveau bij Club na de rust toch iets beter is maar na samenspel met Vossen trapt Vanaken vanuit de tweede lijn met links naast.

56'

Nog geen minuut later heeft Vossen de 0-2 aan de voet maar op aangeven van Rits knalt hij echter op de benen van de goed uitgekomen Werner.

55'

In het niets komt Club plots toch op voorsprong. Invaller Cools mag oprukken en trapt de bal zomaar voorbij een totaal verbouwereerde Werner. De voorsprong voor de landskampioen is dan toch een feit.

55'
Goal
Dion Cools
Club Brugge
0 - 1
54'

Het eerste gevaar na de rust komt vanwege de thuisploeg maar Sambu trapt de bal torenhoog het stadion uit, hopelijk valt de schade bij de buren mee.

53'
50'
Wissel
Club Brugge
Ivan Tomecak Dion Cools
49'

Krijgen we na de rust een beter Club te zien? Blauw-Zwart lijkt alvast iets gretiger uit de kleedkamer te zijn gekomen en bijna kan Mitrovic tot tweemaal toe voor het nodige gevaar zorgen. Maar eerst wordt een voorzet voor zijn neus in hoekschop verwerkt, daarna komt hij een fractie te laat om een inzenden van Danjuma voorbij Werner in doel te verlengen.

46'

De bal rolt weer op Le Canonnier. Met meteen een eerste wissel aan Brugse zijde : Cools komt zoals verwacht Tomecak te vervangen.

45'
45'
45'

+ 2 : Terwijl de Brugse supporters onterecht een strafschop claimen voor vermeend handspel fluit scheidsrechter Boucaut een povere eerste helft af. Kansen waren er nauwelijks, doelpunten bleven logischerwijze dan ook uit. Club moet wel met zijn tienen verder na de vroege uitsluiting van Wesley.

45'

+ 1 : We zitten reeds in de extra tijd wanneer Vanaken plots kan aanleggen maar de poging van de Limburger wordt afgeblokt.

45'

Terwijl Cools eigenlijk klaar staat om in te vallen, probeert Poulain een medespeler in de box te bereiken maar ook dit loopt weer helemaal fout af. We krijgen overigens nog 2 minuten toegevoegde tijd.

43'

Met nog enkele minuten tot de rust krijgen we toch eens een prima aanval bij Club. Tomecak bereikt met een verre voorzet Vossen die met het hoofd de inlopende Vanaken probeert te bereiken maar uiteindelijk kan Werner makkelijk pakken.

39'

Terwijl Leko Cools duidelijk maakt zich klaar te stomen, krijgt Moeskroen de mogelijkheid om op voorsprong te komen maar Olinga trapt de voorzet van Mohamed torenhoog over.

36'
34'

Bij de vierde hoekschop voor de thuisploeg voor de rust gaan een aantal spelers hoog de lucht in en Letica mag opgelucht adem halen dat de kopbal aan de juiste kant van de paal buiten gaat.

31'

Danjuma komt nauwelijks in het stuk voor maar kan op links toch eens zijn duivels ontbinden. De Nederlander haalt de achterlijn maar zijn aflegger wordt door Vossen met buitenkant voet slordig over het doel van Werner geduwd.

29'

Aan de overzijde moet ook Letica een eerste maal tussenbeide komen maar de Kroaat geeft geen krimp bij het schot van Sambu.

28'

Pas kort voor het halfuur wordt Werner een tweede maal op de proef gesteld maar de thuisdoelman kent absoluut geen problemen bij het schotje van Rits.

26'

De eerste dreiging na de drankpauze is voor de thuisploeg en Mohamed neemt de bal meteen op de slof maar de kapitein trapt echter meters naast.

24'

Zoals eerder al aangegeven is het bijzonder warm en dus krijgen beide teams een drankpauze aangeboden. Een ideaal moment voor Leko om zijn elftal de levieten te lezen. Brengt dit eindelijk beterschap?

20'

Voorlopig nog geen beterschap in het povere spel bij Club, dat evenwel nog eens voor wat dreiging kan zorgen maar de voorzet wordt makkelijk door Mohamed met het hoofd ontzet.

20'
Gele kaart
Mergim Vojvoda
Royal Excel Mouscron
15'
12'

Ondanks de numerieke minderheid kan Vossen plots uithalen en met een prima kattensprong kan Werner zijn trap onschadelijk maken.

11'

Reeds na amper elf minuten moet Club met zijn tienen verder. Na tussenkomst van de videoref stopt Boucaut Wesley de rode kaart onder de neus na een tik met de elleboog tegen zijn rechtstreekse tegenstander. De opdracht wordt er voor de landskampioen uiteraard niet makkelijker op.

11'
Rode kaart
Wesley Moraes Ferreira da Silva
Club Brugge
8'

Pas na acht minuten krijgen we een eerste aanvallende impuls vanwege Club maar eerst een voorzet van Wesley onzuiver, daarna verslikt Danjuma zich in de dribbel. Leko kan allesbehalve tevreden zijn over de openingsfase van zijn elftal.

4'

Club begint eerder aarzelend en de thuisploeg kan al meteen drie hoekschoppen afdwingen. Bij de derde hoekschop kan Sambu vrij koppen maar de Portugese huurling mikt echter voorlangs. Blauw-Zwart ontsnapt aan de vroege achterstand.

1'

Na 1 minuut stilte, ter nagedachtenis van voormalig Moeskroen teammanager Gino Ghyslain, is de wedstrijd op gang getrapt. Club speelt eerst tegen de zon in en richting de massaal meegereisde Brugse aanhang. Le Canonnier is overigens zeker niet uitverkocht, vooral in de thuisvakken zijn er nog heel wat lege plaatsen.

Onder een stralende zon en bijna verstikkende hitte stappen de beide teams de grasmat op, we zijn er bijna helemaal klaar voor.

Scheidsrechter vanavond is Alexandre Boucaut, Tim Pots is de videoref van dienst. Uiteraard hopen en rekenen we eens te meer op een correcte en faire wedstrijd.

Bij Moeskroen opteert coach Frank Defays voor een 4-3-3 opstelling met doelman Werner die voor zich het viertal Vojvoda, Galitsios, Gulan en Katranis krijgt. Op het middenveld krijgen Mohamed, Vandurmen en Napoleone de voorkeur terwijl voorin Olinga, Sambu en Frantzdy oorlog moeten maken.

Voor het overige behoudt Leko logischerwijze het vertrouwen in het team dat vorig weekend Eupen makkelijk over de knie legde. Dus ook met het spitsenduo Wesley – Vossen voorin. Voor Vossen wordt het overigens zijn 100ste competitiewedstrijd in het shirt van Blauw-Zwart. Weet de Limburger ook vanavond de weg naar de netten te vinden?

Hierdoor verschijnt Scholz eindelijk nog eens aan de aftrap. Voor de Deense verdediger was het lang wachten want het dateert reeds van eind april en de wedstrijd tegen Standard dat hij nog eens zijn opwachting in de basiself mocht maken.

Voor de altijd best lastige verplaatsing naar de grens tussen Henegouwen en West-Vlaanderen moet coach Ivan Leko toch een flink pak spelers missen. Zo komt de wedstrijd in en tegen Moeskroen nog te vroeg voor Mechele en Nakamba en zag de Kroatische oefenmeester bovendien ook nog Denswil en Decarli (achillespees) uitvallen.

Bij een eventuele overwinning behoudt Club het maximum van de punten en komt het opnieuw naast Anderlecht aan de kop van het klassement. De Brusselaars wonnen eerder op de middag met afgetekend verschil van KV Oostende. Momenteel is er tevens de Limburgse derby tussen Genk en STVV en bij een thuiszege komt ook Genk naast Anderlecht aan de leiding.

Met een vlotte 5-2 zege opende Blauw-Zwart vorig weekend de nieuwe competitie in stijl, vandaag hoopt de landskampioen ook de eerste opdracht buitenshuis tot een goed einde te brengen. Club moet overigens uit zijn op een revanche, want vorig seizoen werd er immers op Le Cannonier verloren. Les Hurlus van hun kant verloren vorig weekend op het veld van KV Oostende en hopen vanavond dus hun eerste punten binnen te harken.

Goedenavond en welkom vanuit Le Canonnier voor de wedstrijd tussen Excelsior Moeskroen en Club Brugge, op speeldag 2 van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League.

  • 0 - 0
  • 1 - 4
  • 3 - 2
  • 0 - 0
  • 1 - 1
  • 5 - 2
  • 1 - 1

Cools bezorgt Club nipte 0-1 zege op Moeskroen

Club Brugge behoudt na twee speeldagen het maximum van de punten dankzij een 0-1 zege op Moeskroen. Wesley kreeg al na tien minuten rood, maar dankzij een doelpunt van de ingevallen Dion Cools pakte Blauw-Zwart toch een verdiende zege.

 

Ivan Leko moest één noodgedwongen wissel doorvoeren in vergelijking met de match van vorige week tegen Eupen. Stefano Denswil raakte niet tijdig fit en werd achterin vervangen door Alexander Scholz. Voor het overige geen wijzigingen, dus met Tomečak en Danjuma op de flanken en met Rits in de rug van Vormer en Vanaken op het middenveld. Voorin moesten Vossen en Wesley opnieuw voor de goals zorgen.

 

Moeskroen begon het gretigst aan de partij en kwam na vijf minuten zelfs dicht bij een doelpunt: een kopbal van Sambu ging slechts nipt voorlangs. Club was meteen wakker geschud, maar kreeg na tien minuten een flinke opdoffer te verwerken. Wesley zwaaide iets te gretig met zijn armen in duel met Katranis en na ingrijpen van de videoref kreeg de Braziliaan meteen rood. De Bruggelingen moesten dus nog tachtig minuten met zijn tienen verder, al kregen ze direct daarna wel een prima kans. Zo moest Werner alles uit de kast halen om een schot van Vossen te pareren.

 

Ondanks de man minder had Blauw-Zwart wel het meeste balbezit. Moeskroen kreeg wel enkele kansen via Sambu, Mohamed en Galitsios, maar echt in de problemen kwam Club niet. Het kon zelf ook enkele keren dreigen via Rits en Vossen, maar Werner stond pal. Op slag van rust claimden de Brugse fans nog een strafschop, nadat Vossen de bal tegen de hand van Pierrot kopte. Scheidsrechter Boucaut zag er evenwel geen graten in en liet gewoon doorspelen.

 

Na de pauze kwam Cools in de plaats van Tomečak. De Bruggelingen gingen meteen op zoek naar een doelpunt en konden ook twee keer dreigen via Mitrović. De Kroaat kon echter telkens net niet bij de bal. Club kwam duidelijk gretig uit de kleedkamer en werd daar tien minuten na de rust ook voor beloond: Dion Cools kreeg plots een vrijgeleide op de rechterflank en schoot het leer vanuit een erg scherpe hoek voorbij Werner. Amper een minuut later stond het zelfs bijna 0-2, maar de thuisdoelman kon een schot van Vossen nog net redden.

 

Moeskroen moest nu wel meer naar voor trekken, maar het was wel Blauw-Zwart dat de meest dreigende ploeg bleef: Vanaken en Vormer konden eerst hun pogingen niet kadreren, terwijl Vanaken het leer daarna recht op Werner en vervolgens net over de deklat knalde. Aan de overkant kwam Letica niet in de problemen op pogingen van Mbombo, Napoleone en Van Durmen.

 

Ook in de slotfase bleef het erg spannend, vooral omdat Club verzuimde de match te beslissen. Vanaken bediende knap Vormer, maar die kon de bal net niet meenemen. Even later was het Vormer die Vossen op weg zette naar de 0-2, maar de aanvaller zag zijn poging tergend traag naast rollen. Enkele minuten voor tijd mocht Luan Peres nog zijn debuut maken voor Blauw-Zwart, maar de score veranderde niet meer. Dankzij deze overwinning is Club Brugge – samen met Anderlecht – de enige ploeg die na twee speeldagen nog het maximum van de punten heeft.

 

 

Jupiler Pro League – Speeldag 2

Toeschouwers: 4.814 – Le Canonnier

Scheidsrechter: Alexandre Boucaut

Moeskroen: Olivier Werner - Mërgim Vojvoda, Georgios Galitsios, Nikola Gulan, Alexandros Katranis – Benjamin van Durmen, Dimitri Mohamed (66’ Yannis Mbombo), Luca Napoleone (84’ Luka Lukovic) - Fabrice Olinga, Frantzdy Pierrot, Idrisa Sambu (78’ Sebastjan Spahiu). Coach: Frank Defays

Club Brugge: Karlo Letica – Benoît Poulain, Matej Mitrović, Alexander Scholz – Ivan Tomečak (46’ Dion Cools), Ruud Vormer, Mats Rits, Hans Vanaken, Arnaut Danjuma (78’ Emmanuel Dennis) – Jelle Vossen (87’ Luan Peres), Wesley Moraes. Bank: Ethan Horvath, Siebe Schrijvers, Loïs Openda en Brandon Baiye. Coach: Ivan Leko.

Gele kaarten: Vojvoda, Vormer.

Rode kaarten: 11’ Wesley.

Doelpunten: 55’ Cools (0-1).

 

Tekst: Steven Floin