“In schoonheid afsluiten”

Ivan Leko en Ethan Horvath spraken met de pers in de aanloop naar de laatste groepswedstrijd in de Champions League. Beiden wilden ze zich enkel richten op de Champions League, want in een moeilijke wedstrijd wil Club het goede van het al gelopen Europees parcours bevestigen.

Leko: “Kleine kans proberen grijpen”

Text: 

Ivan Leko wou maandagmiddag iedereen duidelijk maken dat de focus bij Club volledig op morgen moet en zal liggen. “Vrijdag was pijnlijk, maar da’s voorbij. De analyse is gemaakt en besproken met de groep. Nu zijn we bezig met Atlético, met hoe we Simeone, Griezmann en Koke moeten aanpakken. We kregen al heel wat complimenten van bezoekende coaches en maakten onze grote ambities in de Champions League waar. Als we over Waasland-Beveren blijven praten, kunnen we dat morgen niet verderzetten. Het doel is morgen een resultaat te halen, als het kan met positief voetbal. Daarvoor moeten we de tegenstander respecteren, maar ook met vertrouwen en lef de wedstrijd aanvatten. Je kan kiezen om bang te zijn voor een pandoering, of je kan hopen dat we de kleine kans die we hebben op een resultaat grijpen. Het belangrijkste is dat onze fans – die fantastisch zijn – ervan uit mogen gaan dat we er morgen alles aan zullen doen om een resultaat te halen.”

“In schoonheid afsluiten”
“In schoonheid afsluiten”

Horvath: “Tevreden over defensieve prestaties in Europa”

Text: 

Doelman Ethan Horvath, die sinds zijn terugkeer al enkele puike prestaties afleverde, was uiteraard ook teleurgesteld over de prestatie vrijdag. “Zeker de manier waarop deed pijn. Het waren twee individuele fouten die gewoon gebeurden. Maar er is altijd een volgende match. We moeten vandaag alles achter ons laten en naar morgen kijken. Je mag ook niet vergeten dat we ook met 3-0 wonnen tegen Standard en als eerste ploeg een clean sheet haalden in Dortmund. We moeten de positieve punten daarvan meenemen naar dinsdag. Zelf al kunnen we onze positie in de groep niet meer veranderen, het blijft een belangrijke wedstrijd. We hebben ons al 5 keer getoond en willen nu positief eindigen, zeker voor de fans.”

 

Op 1 speeldag van het einde heeft Club nog een positief doelsaldo. “Zeker als je naar de laatste 2 wedstrijden kijkt, kunnen we zeer tevreden zijn over onze defensieve prestaties in deze moeilijke groep. Als iedereen zijn job doet, geeft dat een goed gevoel. Het zal moeilijk zijn morgen, want Madrid wil er volop voor gaan om de groep te winnen, want ze willen naar die finale in hun eigen stadion.”

“In schoonheid afsluiten”
“In schoonheid afsluiten”
Training 10 december 2018

Related articles