Anthony Limbombe: “Een grote stap voorwaarts”

Anthony Limbombe voetbalt weer op Belgische bodem. De 22-jarige Mechelaar herleeft. Aanbiedingen uit het buitenland legde hij heel bewust naast zich neer. Op het einde van vorig seizoen bij NEC had hij zich tot doel gesteld hogerop te willen en dan liefst in eigen land. “Toen mijn makelaar me vertelde over de interesse van Club Brugge, was ik meteen verkocht”, maakt de aalvlugge aanvaller tijdens zijn eerste officiële babbel met de media duidelijk. “Ik wou kost wat kost in Jan Breydel komen voetballen. Dit is voor mij een grote stap voorwaarts.”

Limbombe is een jongen die heel goed weet wat hij wil. Deze vastberadenheid straalt hij op vele vlakken uit. Het achterste van zijn tong laat Anthony (voorlopig) nog niet zien. Tussen de lijnen kan je duidelijk afleiden dat de winger zich niet met woorden, maar met daden wil tonen aan het Brugse publiek.

De eerste daad is er alvast snel gekomen. Tijdens het slotkwartier van de uitwedstrijd op KV Mechelen krijg hij zijn eerste speelminuten. Hij beschouwt het niet als een fait-divers. “Mijn eerste speelminuten kunnen meepikken, vond ik al fantastisch”, merkt Anthony op. “Dat het uitgerekend op 500 meter van mijn ouderlijke woning gebeurde, gaf er vanzelfsprekend wat extra glans aan. Heel mijn familie was aanwezig. Een eerste momentje om te koesteren.”

Limbombe voelt zich in een relatief korte periode al helemaal geïntegreerd bij Club. “De ontvangst in Brugge was super”, vertelt Anthony op een rustige manier. “Er huist hier enorm veel kwaliteit en ik stel vooral een goede mix van jeugdig talent én ervaring vast. Ik ben er trots op deel uit te maken van deze groep. Dat er een bepaalde aanpassing mee gepaard zal gaan, schrikt me zeker niet af. Ik kom bij de landskampioen toe, dan is zoiets normaal. Het houdt voor mij een grote stap voorwaarts in. Blauw-Zwart speelt dominant en deze aanpak past bij mijn manier van spelen.”

Spontane reacties zijn Anthony Limbombe in elk geval niet vreemd. Toen de vraag werd gesteld of de komst naar Club als een herkansing moet aanzien worden nadat dé échte doorbraak er in Genk niet kwam, volgde ogenblikkelijk een prompt antwoord.

“Mijn verblijf in Genk behoort al even tot het verleden”, merkte hij gedecideerd op. “Ik ben intussen meer dan twee jaar ouder en mijn passage bij NEC was in alle opzichten leerrijk. Toen ik in Nijmegen aankwam, moest ik me ook bewijzen en dat gebeurde ook. Het zal hier in Brugge niet anders zijn. Nog een stukje moeilijker zelfs, want Club is het hoogste niveau in België. Het schrikt me niet af. Ook de moordende concurrentie niet. Ik ben een prof en weet zeer goed hoe daarmee om te gaan. Bovendien is voetbal een collectieve sport. Het individu is van ondergeschikt belang. Ja, ik heb een bepaald doel voor ogen wanneer mijn eerste seizoen bij Club als ‘geslaagd’ zal mogen beschouwd worden. Maar daar ga ik nu nog niet verder op in.”

Related articles