Arnaut Danjuma: “Ik weet hoe belangrijk deze zege is voor de fans”

Arnaut Danjuma kent inmiddels al het belang van de confrontaties tussen AA Gent en Club Brugge.

Text: 

“Ik weet dat de drie laatste duels tegen hen verloren gingen en dat motiveerde zowel mij als de anderen om deze wedstrijd te winnen. Bovendien weet ik hoe belangrijk deze zege is voor de supporters.” De Nederlandse winger krikte zijn rendement op naar 4 goals en 2 assists na zijn prestatie tegen de Buffalo’s. “Winnen is natuurlijk altijd het belangrijkste, maar ik denk dat niemand eromheen draait dat ze zelf hun goals en assists willen meepikken, dus daar ben ik wel extra blij mee.”

Arnaut Danjuma
Arnaut Danjuma

Efficiëntie voorin is waar het spaak liep tegen Dortmund en waar Club vandaag in excelleerde tegen AA Gent: “Efficiëntie is belangrijk, zeker bij  zo’n wedstrijd als vandaag. Je weet dat je misschien niet heel veel kansen gaat krijgen, dus als je 0-1 op voorsprong komt, heb je de mogelijkheid om de touwtjes in handen te nemen”.

 

Club heeft nu 22 op 24 en is daarmee autoritair leider in de Jupiler Pro League. Bovendien moet Blauw-Zwart die lijn blijven doortrekken, vindt de Nederlander. “Ik ben ervan overtuigd dat we een talentvolle ploeg hebben met veel kwaliteiten. We zijn eigenlijk meer dan verplicht om zo’n resultaten te blijven neerzetten.” (JDN)

Related articles