Bedankt Blue Army!

Blue Army gaf vandaag aan na hun 20e verjaardag in september op te houden met hun werking. Iedereen kent hen uiteraard van de beroemde tifo’s die het Jan Breydelstadion geregeld kleurden. Vanuit Club Brugge willen we iedereen bij Blue Army van harte bedanken voor hun jarenlange inzet. De aanblik van een tifo in de Noord-tribune terwijl de spelers uit de tunnel komen is op velen hun netvlies gebrand. Op die manier heeft Blue Army zeker bijgedragen tot de beroemde sfeer in Jan Breydel. Birger, Jochen, Kristof, Lise, Isabelle, Geert, Leen en de andere vrijwilligers van Blue Army blijven wekelijks op post om samen met 28.000 andere supporters de ploeg aan te vuren.

Birger Vandendriessche, voorzitter Blue Army: “Je schouders zetten onder een dergelijk project is zeer intensief. Na twintig jaar Blue Army is het moment gekomen om afscheid te nemen. We zijn blij dat dit kan op een sportief hoogtepunt, op kop in de competitie en 2 jaar ongeslagen in ons eigen Jan Breydel. We zijn volop bezig om in de Play-Offs nog eens alles uit de kast te halen! Daarna is het tijd voor een nieuw verhaal. Daar gaan we de komende dagen aan werken. Blue Army heeft zijn stempel gedrukt de laatste twintig jaar en ik ben trots daar deel te hebben van uitgemaakt.”.

Ook volgend seizoen zullen tifo’s verder blijven verschijnen in Jan Breydel, maar niet meer louter in organisatie van blue army.

 

Lees hieronder de volledige brief van Blue Army:

 

Beste Clubfan,

Om het nieuwe jaar in te zetten willen we jullie graag bedanken voor de steun die we afgelopen jaar mochten ontvangen. Het doet ons elke keer weer ongelofelijk veel deugd om te zien hoe onze 12de man een verschil kan maken op het Brugse veld en ver daarbuiten. We zijn er zeker van dat die steun voor Club ook dit jaar niet zal uitblijven.

Die boodschap van onvoorwaardelijke steun en passie brengen we inmiddels al 20 jaar. Jawel, Blue Army blaast in 2018 zo maar eventjes 20 kaarsjes uit. Al twee decennia lang kleuren we Jan Breydel! We hebben samen fan-tas-ti-sche momenten beleefd, momenten van ongekende vreugde, maar ook momenten waarop we als één familie steun bij elkaar moesten zoeken.

Maar 2018 wordt ook het afscheidsjaar van Blue Army. Twintig jaar is een hele poos en het is prachtig dat wij eigenhandig generaties met elkaar hebben kunnen verbinden binnen de liefde voor ‘de Club’. We kijken dan ook vol trots terug op de afgelopen 20 jaar. Want we zijn in onze initiële opzet geslaagd: onze boodschap van positief supporteren wordt door heel wat fans uitgedragen. Op die manier zorgden we er mee voor dat de Clubfan met plezier naar Brugge afzakt om daar met jong en oud als één blok achter Club te gaan staan. En dat is de laatste jaren net de kracht van Club, dat maakt Club zo speciaal: de fans!

Tot onze 20ste verjaardag in september blijven we verder gaan zoals de afgelopen jaren: met heel veel inzet en passie! Met Club op kop richting de play-offs willen we knallen in die cruciale matchen. Onze plannen liggen al klaar en we zullen ze met veel goesting uitvoeren. We willen de komende maanden nog steeds alles geven om in schoonheid te eindigen, samen met jullie.

Als laatste willen we heel graag nog een woordje van dank zeggen aan alle vrijwilligers, medewerkers, supporters, alle mensen bij Club zelf en vooral onze leden. Zonder jullie zou 20 jaar Blue Army nooit een feit zijn geweest. Dus ‘nen dikke merci’ voor alles en we hopen dat de boodschap van Blue Army nog lang zal uitgedragen worden door de Clubfans, door er elke match trouw en passioneel te staan, en altijd volop achter Club!

Blue Army