Beloften behalen 1-2 stuntzege op Atlético Madrid

De beloften van Club Brugge hebben in de Youth League een erg knappe 1-2 zege behaald tegen Atlético Madrid. Cyril Ngonge was met twee goals de absolute uitblinker. Dankzij deze overwinning komt Blauw-Zwart aan de leiding met een fraaie 4 op 6.

Text: 

Atlético was de meest dreigende ploeg tijdens de aanvangsfase. Zo kon doelman Shinton tot twee keer toe een vroege achterstand verijdelen. Fadiga en De Cuyper probeerden op de flanken de Brugse spitsen te bereiken, maar zonder resultaat. Madrid zat sneller op de bal en bleef de gevaarlijkste ploeg. Zo kon de vinnige Camello zijn kopbal net niet kadreren. Club loerde intussen op de counter, maar toen Schoonbaert Ngonge kon bereiken, werd de Brugse spits nog net afgeblokt door een Madrileense verdediger.

Cyril Ngonge
Cyril Ngonge

Blauw-Zwart had het lastig, maar kon na een half uur wel de score openen. Cambier trapte eerst op de doelman, maar Ngonge was goed gevolgd, kapte zich knap vrij en schoot de 0-1 in doel. Lang konden de Bruggelingen echter niet genieten van die voorsprong, want Camello kon enkele minuten later al de gelijkmaker binnentikken. Club had echter vertrouwen getankt uit het doelpunt van Ngonge en kwam niet meer in de problemen.

Noah Fadiga
Noah Fadiga
Text: 

Na de pauze probeerden de Spanjaarden Blauw-Zwart onder druk te zetten, maar Club speelde goed georganiseerd en hield stand. Bovendien keepte doelman Nick Shinton een erg sterke partij. Eerst kon hij een bal over de deklat tikken en even later redde hij ook een strafschop. Na een handsbal van de ingevallen Dendoncker wees de scheidsrechter naar de stip, maar de Clubdoelman pareerde eerst de elfmeter van de ingevallen Mollejo en daarna ook de rebound.

Atlético probeerde nog een slotoffensief te plaatsen, maar de Brugse youngsters hielden stand. Een punt in Madrid zou al een uitstekend resultaat geweest zijn, maar tien minuten voor tijd werd de stunt compleet. Cyril Ngonge krulde de bal enig mooi in de winkelhaak en bracht Club zo 1-2 voor. In de slotfase kwamen de Bruggelingen niet meer in de problemen en dus behaalden ze een erg knappe zege. Dankzij deze overwinning staat Club nu met 4 op 6 aan de leiding in Groep A van de Youth League.

 

Club Brugge: Shinton - Schoonbaert, Fuakala, Voet - Fadiga, Ugur (46’ De Wolf), Asoma (44’ Dendoncker), De Ketelaere (80’ Blomme), De Cuyper - Cambier (64’ Declerck), Ngonge.

Doelpunten: 29’ Ngonge (0-1), 33’ Camello (1-1), 80’ Ngonge (1-2).

Related articles