Beloften geven 0-2 voorsprong weg in eerste wedstrijd Viareggio Cup

De beloften konden hun openingsmatch niet winnen tegen Sassuolo. Een 0-2 voorsprong werd in de tweede helft nog omgedraaid met in het absolute slot nog een penaltygoal voor de Italianen.

Het beloofde geen makkelijke eerste wedstrijd te worden tegen de winnaar van vorig jaar. Beide ploegen waren gedurende de eerste helft aan elkaar gewaagd. De eerste grote mogelijkheid was voor Sassuolo na een kwartier. Blauw-Zwart reageerde meteen en vijf minuten later kon Van Oudenhove de 0-1 in het mandje leggen. Vlak voor rust hield doelman Gabriël zijn netten nog schoon met een uitstekende voetreflex. Achterin stond het goed maar het was opletten voor de snelle aanvallen in de rug van de verdediging.

Sassuolo kwam scherp uit de kleedkamer en probeerde meteen de Bruggelingen onder druk te zetten. Maar Club toonde na tien minuten opnieuw zijn efficiëntie. Openda verdubbelde de score. De Italianen reageerden enkele minuten later met de aansluitingstreffer. Met de inbreng van Peeters en Ugur probeerde coach Rik de Mil de controle terug te winnen over de wedstrijd. De jonkies leken het gaan redden maar in het absolute slot ging de bal nog op de stip en maakten de Italianen alsnog de 2-2. Vanhaecke leek de bal te spelen maar de scheidrechter twijfelde niet. De drie punten glipten zo nog uit de handen van de U21.

 

tekst: William Desmet

Sassuolo - Club Brugge (Viareggio Cup 2018)

Related articles