Beloften groepswinnaar op Weifang Cup

Na een gelijkspel tegen het Australische Newcastle Jets in de derde en laatste wedstrijd van de groepsfase, kwalificeerde Club zich voor de halve finale van de Weifang Cup in China. Het werd 2-2 na 2 treffers van De Kuyffer.

De Kuyffer goed bij schot

Na een rustdag dinsdag waren de Newcastle Jets de laatste tegenstander in de poulefase. Met een gelijkspel was Club zeker van groepswinst, Newcastle moest winnen met 4 doelpunten verschil om nog kans te maken op een plekje in de halve finale. In warme en vochtige omstandigheden – de spelers zijn ondertussen het Chinese weer al gewend – kregen de toeschouwers een open wedstrijd te zien. Beide ploegen gingen op zoek naar doelpunten. Shala trof na 10 minuten de paal, maar na een kwartier mikte De Kuyffer wel raak nadat de doelman van de Jets een kopbal moest lossen en de spits de rebound tegen de netten werkte.

Text: 

De voorspong kon echter niet lang vastgehouden worden want 5 minuten later profiteerden de Jets van de ruimte die gelaten werd. In blessuretijd van de eerste helft scoorde opnieuw De Kuyffer. Een corner werd, deze keer rechtstreeks, met het hoofd in de hoek geplaatst.

De tweede helft was nog maar een paar minuten ver toen Newcastle de gelijkmaker scoorde. Nadien kregen beide doelmannen niet veel werk meer op te knoppen, tot Club aan een eindoffensief begon. Lynen testte de Australische doelman, maar kon uiteindelijk de wedstrijd niet meer beslissen.

Donderdag treft Club Wolfsburg, de andere Europese deelnemer aan het toernooi in de halve finale. In de laatste wedstrijd van het toernooi kan Blauw-Zwart nog Desportivo de Brasil of Chivas treffen.

 

OPSTELLING CLUB

Ciula, Baiye (Matondo), Vankerkhoven, Schoonbaert (46’ Cornette), Voet, Peeters, Van Landeghem, Shala, Openda, De Kuyffer (55’ Lynen), Ngonge (73’ Declerck)

 

DOELPUNTEN

15’ De Kuyffer

47’ De Kuyffer

 

EINDSTAND POULE

Club Brugge                    7 ptn

Chivas Guadalajara        6 ptn

Newcastle Jets               4 ptn

Luneng Shandong          0 ptn 

Related articles