Beloften onderuit tegen leider Standard

Maandagavond speelden de beloften hun competitiewedstrijd tegen leider Standard. Het werd 0-1 voor de bezoekers na een doelpunt van Wilmots in de tweede helft.

In de beginfase van de match dreigde Club via vrije trap, maar McGree mikte in de muur. In de fase daaropvolgend trapte Openda op doelman Bodart. Even later strandde een poging van spits Openda nogmaals op de keeper. Standard dreigde met een schot in de korte hoek, maar doelman Teunckens stond goed geposteerd aan de paal. De Bruggelingen hielden gelijke tred met Standard en combineerden in de eerste helft goed op de helft van de leider. Op hoekschop van McGree kopte de Serviër Masovic over doel en een plaatsbal van Badibanga voor de bezoekers ging naast.

 

In de tweede helft kwam Standard meteen met tien te staan na een rode kaart voor Lavalee. De vrije trap ging in de muur en in de herneming mikte Verburgh nipt voorlangs. Even later trapte Openda nogmaals op Standard goalie Bodart. Club kwam er plots moeilijk uit tegen de tien man van Standard en de bezoekers slaagden er dan nog eens in om een aanval af te ronden, Wilmots trapte de 0-1 tegen de netten. Coach Vermant voerde nadien twee wissels door, maar die brachten jammer genoeg geen kentering. In de slotfase kreeg Standard zelfs nog een tweede rode kaart, maar de gelijkmaker zat er niet meer in voor Club.

 

Club Brugge Jens Teunckens - Anton Tanghe (73’ Noah Fadiga), Erhan Masovic, Niels Verburgh - Nathan Nuyts, Senne Lynen, Brandon Baiye, Riley McGree, Sven Cornette - Loïs Openda, Milan Cambier (60’ Cyril Ngonge)
Standard Luik Bodart, Saint-Mard, Lavalee, Wilmots, Deom, Badibanga, Mazbouh, Gobitaka, Selahi, Demarteau, Cavagnera
Doelpunten 70’ Wilmots (0-1)
Rode kaarten Lavalee, Saint-Mard

 

Beloften Club Brugge - Standard Beloften

Related articles