Beloften spelen 1-1 gelijk in derby tegen Cercle

Het seizoen van de beloften begon met een ouderwetse derby in de U21 bekercompetitie. Na een kansloze wedstrijd en een gemiste strafschop bleef Club op 1-1 steken bij de buren van Cercle.

Coach De Mil startte met een zeer jonge ploeg. Doelman Shinton kreeg voor zich Fadiga, kapitein Schoonbaert, Voet en De Cuyper. De pas zestienjarige Asoma debuteerde als verdedigende middenvelder met voor zich De Clerck en de naar Club teruggekeerde Osei-Berkoe. Vooraan moesten Cambier, Shala en Ngonge voor vuurwerk zorgen.

 

Al snel kregen de beloften een strafschop na een fout op Shala. Ngonge mikte echter op de doelman van Cercle. Club bleef meester over de bal, maar De Clerck zag zijn poging afgeblokt, terwijl Osei-Berkoe’s kopbal nog over doel ging. Ook Asoma mikte op hoekschop nog naast de paal. Net voor rust leek de verdiende 0-1 er dan toch te komen, maar Ngonge trapte pal op de doelman.

 

Cercle kon doelman Shinton niet echt bedreigen in de eerste helft, maar was gevatter in de tweede. Na een bal op de schouder van Voet, floot de scheidsrechter een strafschop. De thuisploeg bedankte voor het geschenk en scoorde de 1-0 vanop de stip. Vanhoutte verdubbelde bijna de score, terwijl De Clerck aan de overkant op de paal trapte. Voet kopte nog op een sterk keepende Cercle-doelman, terwijl Vervaque, De Wolf en Van Oudenhove tussen de lijnen kwamen. Die laatste kopte 10 minuten voor tijd de verdiende gelijkmaker binnen op voorzet van Vervaque. Een verdiende winst bleef uit, dus weet Club wat het moet doen tegen Oostende om door te stoten naar de volgende ronde.

 

Club Brugge Shinton,  Fadiga (74’ Vervaque), Schoonbaert, Voet, De Cuyper, Asoma, De Clerck (78’ De Wolf), Osei-Berkoe, Cambier, Shala (74’ Van Oudenhove) en Ngonge (46’ Ugur).
Doelpunten 63’ X 1-0 (penalty), 80’ Van Oudenhove 1-1.

 

BvB Beloften Cercle  - Club Brugge

Related articles