Beloften spelen 1-1 gelijk tegen Zulte Waregem

Maandagavond speelden de beloften in Brugge tegen Zulte Waregem. De partij eindigde op 1-1 na een vroege kopbalgoal van De Kuyffer en een strafschopdoelpunt van Brym. Touba, Masovic en McGree kregen speeltijd van coach Sven Vermant.

De Kuyffer opent vroeg de score

Club nam meteen het initiatief bij het wedstrijdbegin en dat resulteerde in een vroeg doelpunt; een voorzet op de achterlijn van Touba werd door Rik De Kuyffer aan de tweede paal binnengekopt. Even later kon Van Oudenhove niet afwerken op aangeven van Ito en werd een vrije trap door Nuyts onbenut gelaten. Voorbij het halfuur kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. Een schot van Brym werd door doelman Alfieri gekeerd, maar de bal werd met de hand beroerd door de defensie, de strafschop werd door Brym zelf omgezet. Op slag van rust kwam Zulte Waregem ei zo na op voorsprong, maar Van Oudenhove bracht redding op de lijn.

 

In de tweede helft ging Club op zoek naar de voorsprong en voetbalde het enkele aardige kansen bijeen. Van Oudenhove mikte nipt buitenspel het leer op de paal en kansen van Cornette en De Kuyffer gingen net naast doel. Joel Ito mikte nog een schot pal in de handen van de doelman en een knal naar de korte hoek van de ingevallen Openda werd door de doelman met het been uit doel geweerd. In de slotfase drong Zulte Waregem nog aan, maar de pogingen van de bezoekers misten doel. Gescoord werd er niet meer in de tweede helft en beide ploegen moesten dus tevreden zijn met een 1-1 gelijkspel.

 

Club Brugge

Lucas Alfieri – Nathan Nuyts, Erhan Masovic, Brendan Schoonbaert, Ahmed Touba – Niels Verburgh, Riley McGree (84’ Brandon Baiye), Jasper Van Oudenhove – Sven Cornette, Rik De Kuyffer (69’ Loïs Openda), Joel Ito (88’ Joachim Carcela)

Zulte Waregem De Nayer, Taillieu, Pletinckx, Severin, Milokwa, Himpe, Crine, Reichert, Brym, Bala, Zaroury
Doelpunten 9’ De Kuyffer (1-0), 35’ Brym (1-1,strafschop)

 

Beloften Club Brugge - Beloften Zulte Waregem

Related articles