Beloften spelen in extremis gelijk op Anderlecht

Maandagavond speelden de beloften 2-2 gelijk tegen Anderlecht. Club leek lange tijd met de drie punten huiswaarts te keren, maar een penalty en een hoekschop bleken fataal in de slotfase.

Voor de moeilijke uitwedstrijd tegen Anderlecht kon coach De Mil beroep doen op Masovic, Touba, Vlietinck en Diatta. De beloften vatten de wedstrijd aan in een 4-3-3 opstelling. Van bij de start brachten beide teams aantrekkelijk voetbal, met een vrije trap van Anderlecht als eersta kans. Ook Club kwam onder stoom en begon de thuisploeg achteruit te drukken. Het resulteerde in enkele voorzetten van Openda, waar Diatta en Baiye net niet bij konden. Even later ging Diatta door naar doel, maar zowel hij, Baiye als Openda konden de doelman niet verschalken.

 

Uitstel, maar geen afstel, want na alweer een actie op links van Openda, volgde de perfecte voorzet naar Vlietinck die centraal binnen knalde. Even later was Openda zelf de afwerken toen hij met het hoofd de doelman overhoeks verschalkte. Ook Diatta liet zijn snelheid en dribbeltalent zien, maar zijn mooie individuele actie werd niet beloond met een doelpunt. De thuisploeg kon in de eerste helft niet meer doen dan uitpakken met afstandsschoten, Gabriel bleef zo goed als werkloos.

 

Ook in de tweede helft begon Club het best. Diatta kon net niet bij een voorzet van Vlietinck. Anderlecht begon ook kansen af te dwingen, maar Gabriel hield zijn netten schoon. Openda mikte een voorzet van Touba nog over doel, maar de meeste kansen kwamen langzaamaan voor de thuisploeg. De Brugse doelman werd uiteindelijk geklopt door een strafschop na een handig uitgelokte fout op de rand van de zestien. 1-2 met nog een kwartier op de klok. Openda had nog dé kans om de wedstrijd dood te maken, maar hij mikte op D’Alberto. Het doelpunt viel nog aan de overkant, toen opnieuw Dauda op hoekschop met een gelukje tot bij zich kreeg en de netten vond. Een goede prestatie, maar geen beloning.

 

Anderlecht

D’Alberto – Bornauw, Amrani, Saelemaekers, Kayembe – Bruno, Dante, Dewaele, Amuzu, Corryn - Dauda

Club Brugge

Gabriel, Cornette, Masovic, Schoonbaert, Touba, Tanghe (79’ Matondo), Vlietinck, Carcela (63’ Declerck), Openda, Baiye, Diatta

Doelpunten 28’ Vlietink 0-1, 34’ Openda 0-2, 77’ Dauda 1-2 (penalty), 86’ Dauda 2-2

 

Related articles