Beloften spelen om 3de plaats op Weifang Cup

In de halve finale van de Weifang Cup verloor Club donderdagmiddag van Wolfsburg met 2-3. Lynen en Vanhaecke brachten de ploeg van Sven Vermant vroeg op voorsprong, maar Wolfsburg kwam nog terug.

Brugge geeft dubbele voorsprong nog uit handen

Met Wolfsburg troffen de beloften een typisch Duits team met veel loopvermogen, duelkracht en voetbalslimheid, zo bleek uit de analyse van hun vorige wedstrijden.

Club startte goed tegen de Duitsers en zette Wolfsburg vast op eigen helft. Het hoog druk zetten resulteerde al snel tot een kans en zelfs een doelpunt na een mooie voorbereidende actie vanop de linkerflank. Een deviatie van Baiye bracht Lynen in stelling en die schoof de bal beheerst binnen. Club bleef het betere van het spel brengen wat resulteerde in een tweede doelpunt, deze keer vanop de rechterflank bij elkaar gevoetbald. Een foutje van de centrale verdediging werd koel afgestraft door Vanhaecke.

De wedstrijd bleef intens en in evenwicht. Nog voor rust scoorde Wolfsburg met een strak schot vanop afstand. Ook na rust bleven de Duitsers doorduwen, wat resulteerde in felle en soms bitsige duels. Door de aanvalsdrift kwam er wel ruimte, waar Vanhaecke in kon duiken. Hij werd neergehaald, maar de ref wees niet naar de stip. Aan de overkant mikte Wolfsburg wel raak vanop een voorzet. 2-2 met nog 20 minuten op de klok: de spanning was te snijden.

Kopje onder in het slot

Text: 

Kansen bleven vallen langs beide kanten, maar Wolfsburg won de uitputtingsslag door te profiteren van concentratieverlies in de verdediging. Club hunkerde naar de finale en drukte Wolfsburg weg op de eigen helft, maar Openda en Tanghe konden geen opening meer vinden. Zo moeten de beloften zaterdag vol aan de bak tegen Chivas voor de derde plaats. De teleurstelling bij spelers en staff is begrijpelijk groot.

 

OPSTELLING

Shinton, Schoonbaert, Karkache, Tanghe, Cornette, Matondo, Lynen, Paulet (75’ De Kuyffer), Declerck (83’ Ngonge), Vanhaecke (83’ Openda), Baiye  

 

DOELPUNTEN

0 - 1:  5’, Lynen

0 - 2: 15’, Vanhaecke 

Related articles