Beloften starten seizoen met 1-2 winst op STVV

De beloften speelden maandagavond hun eerste wedstrijd van de vernieuwde U21-competitie op Stayen. Coach Rik De Mil kon beroep doen op trainees De Cuyper en Schoonbaert. Bij STVV startte de Japanner Nguyen Cong Phuong, die recent nog met de eerste ploeg van STVV aantrad in Jan Breydel.

In een loden hitte startte Club furieus en bij de eerste aanval was het al prijs. De Wolf tikte de 0-1 beheerst binnen. STVV was even de kluts kwijt, waardoor Club gretig op zoek ging naar de 0-2. Mwenda trapte een voorzet van De Wolf op de deklat en ook Ochieng mikte eerst net naast en dan op de doelman. De Kanaries ondergingen de match en het tweede doelpunt kon niet uitblijven. Appiah dribbelde zich doorheen de thuisdefensie en gaf van aan de achterlijn een mooie opwippende voorzet naar de inlopende De Wolf, die perfect binnenkopte. 0-2. STVV kon er maar weinig tegenoverstellen. Onze youngsters bleven morsen met de kansen, waardoor 0-2 ook de ruststand was.

 

De tweede helft had aanvankelijk weinig om het lijf. Club controleerde de wedstrijd, maar STVV gaf niet op. Balverlies leidde bijna tot de 1-2, maar de bal verdween centimeters naast het doel. Club schoot wakker en een fraaie combinatie van Mwenda en Aelterman werd door de thuisgoalie gestopt. Asoma knalde nadien op de deklat. Aelterman kon net voordien een schitterende voorzet van Appiah niet afwerken. De tropische weersomstandigheden begonnen te wegen op de ploeg. Coach De Mil bracht Cambier in voor Mwenda en verving later ook nog de moegestreden Aelterman en Ochieng door Van den Keybus en Hallaert. Club had heel wat energie verbruikt en STVV begon meer en meer te geloven in zijn kansen. Net voor tijd scoorden de Limburgers nog de 1-2. Club hield stand onder impuls van kapitein Schoonbaert en doelman Van Rie, waardoor het seizoen start met een verdiende overwinning. De beloften kijken nu reikhalzend mee naar de wedstrijd tegen Linz van woensdag, die bepaalt of ze ook dit seizoen in de UEFA Youth League uitkomen.

 

Club Brugge: Van Rie, Vervaque, Fuakala, Schoonbaert, De Cuyper, Asoma, Ochieng (85’ Hallaert), De Wolf, Appiah, Aelterman (84’ Van den Keybus), Mwenda (65’ Cambier).

 

Doelpunten: 2’ De Wolf 0-1, 25’ De Wolf 0-2, 88’ X 1-2

Beloften STVV - Beloften Club Brugge

Related articles