Beloften uitgeschakeld in kwartfinale Beker van België

In de kwartfinale van de U21-beker moesten onze beloften aan de slag in en tegen de regerende bekerwinnaar, KRC Genk.

Na vijf minuten stond het reeds 0-1 toen Ngonge een vrijschop heerlijk over de doelman binnentrapte. Kort erna trachtte Cambier de keeper te verschalken met een hakje, maar de Genkse goallie voorkwam een tweede Brugse treffer. Genk trapte op zijn beurt een vrijschop op de deklat.

 

Club dreigde niet veel later via Fadiga die, via een mooie actie, Declerck bediende, maar hij besloot op doelman Vandevoordt.  Genk nam stilaan het overwicht en kreeg de beste kansen. Doelman Shinton redde enkele keren knap.

 

In de tweede helft nam Club de match volledig in handen. Baiye kreeg van dichtbij de kans om de score te verdubbelen maar hij verkoos om alsnog een voorzet te trappen in plaats van zelf op doel te besluiten.

Fadiga zette zich nogmaals door op zijn flank en gaf een perfecte voorzet aan Ngonge die van aan de penaltystip de bal nipt naast de paal devieerde. Club Brugge bleef drukken, stoorde snel en Genk moest achteruit. Een nieuwe kans voor Fadiga, maar hij trapte de bal op de sterk presterende Genkse doelman.

 

En zoals vaak in het voetbal valt het doelpunt dan uit het niets aan de overzijde. Een misverstandje in de  Brugse verdediging werd een kwartier voor tijd koud afgestraft door Genk. De bordjes hingen tegen de gang van het spel in opnieuw in evenwicht. Beide ploegen zochten nog naar het winnende doelpunt. Dit viel helaas aan de verkeerde zijde. Net voor tijd kon Genk opnieuw profiteren van balverlies en scoorden de 2-1.

 

De Kuyffer verving nog de moegestreden Fadiga, maar er werd niet meer gescoord. Door een gebrek aan efficiëntie eindigt het bekeravontuur van onze beloften in de kwartfinale.

 

Club Brugge: Shinton, Vervaque, Tanghe, Voet, Osei-Berkoe, Van Oudenhove, Fadiga (89’ De Kuyffer), Baiye, Cambier, Declerck, Ngonge.

 

Doelpunten: 5’ Ngonge 0-1, 78’ X 1-1, 87’ Y 2-1.

BvB Beloften Genk - Club Brugge Beloften