Beloften verliezen van Anderlecht met 4-1

De Brugse beloften hadden wat meer verwacht van hun seizoensbegin tegen Anderlecht. Het kon geen vuist maken en moest genoegen nemen met een 4-1 nederlaag.

Club Brugge ging op het veld van Anderlecht op zoek naar de eerste punten van het nieuwe seizoen. Maar na vier minuten was het al raak voor de thuisploeg. Dhauholou maakte de openingstreffer uit een hoekschop. De jonkies van coach De Mil probeerden de achterstand recht te zetten en de wedstrijd kwam terug in evenwicht. Maar na twintig minuten was het weer raak voor Paars-Wit, opnieuw na een hoekschop. Ditmaal was het Nzita die kon scoren. 

Blauw-Zwart moest reageren en knokte zich terug in de wedstrijd. De verdiende aansluitingstreffer kwam er van de voet van Osei-Berkoe, die een rebound na een voorzet van Fadiga van dichtbij binnen kon schieten. Club leek met hoop de rust in te gaan, maar Verschaeren knalde na een cross vanop de rechterflank met een strak schot de 3-1 binnen.

Coach Rik De Mil bracht Cambier en De Clerck in de ploeg ten koste van Van Oudenhove en De Cuyper. De Bruggelingen hadden wel goeie bedoelingen en probeerden naar voor te trekken. Maar ondanks alle goeie wil bleven de beste kansen nog altijd voor Anderlecht. Ook Tanghe, die een halfuur voor tijd in de ploeg, kwam kon geen weerwerk bieden.

Balverlies op het middenveld zorgde voor een snelle uitbraak van Anderlecht en zo stond de 4-1 op het bord. Club miste via Ngonge nog een goeie kans en moest zo huiswaarts keren met zware 4-1 cijfers. Vrijdag krijgen de beloften de kans om deze prestatie door te spoelen met een wedstrijd op het veld van Kortrijk.

 

Tekst: William Desmet

 

Opstelling Club Brugge: Shinton - Fadiga, Schoonbaert, Voet, De Wolf - Asoma (62' Tanghe), De Cuyper (46' De Clerck), Van Oudenhove (46' Cambier) - Ngonge, Osei-Berkoe en Shala (76' Vervaque)

Doelpunten: 2’ Dhauholou 1-0, 20’ Nzita 2-0, 36’ Osei-Berkoe 2-1, 42’ Verschaeren 3-1, 70’ Doku 4-1.

Beloften RSC Anderlecht - Club Brugge Beloften

Related articles