Beloften verliezen met 2-0 in Genk

Ondanks de interlandbreak, blijft het beloftenvoetbal verder gaan. Met een verplaatsing naar Genk stonden de Brugse U21 voor een moeilijke opdracht. Twee vermijdbare doelpunten door ongelukkig balverlies bezegelden het onfortuinlijke lot van het team van coach De Mil.

Na de puike 19 op 24 stonden de beloften voor een moeilijk tweeluik met verplaatsingen naar KRC Genk en Standard.  Club startte goed georganiseerd en ving de thuisploeg rustig op. Echte doelkansen bleven lange tijd uit. Toen Van Oudenhove een duel aan de zijlijn verloor, kon Genk hiervan profiteren. Een mooie voorzet voor doel werd netjes afgewerkt, 1-0. Club was niet onder de indruk en kreeg beetje bij beetje het overwicht. De doorgebroken Fadiga werd neergemaaid in het strafschopgebied, maar de scheidsrechter legde de bal buiten de zestien. Van Oudenhove kreeg de bal niet in doel. Ook zijn volgende trap op doel bleef zonder succes. De sterk spelende De Wolf combineerde net voor rust schitterend met De Ketelaere, die de bal in het zijnet trapte.

 

Declerck verving Van Oudenhove na de rust. Blomme werd even later gewisseld voor Asoma. Club combineerde aardig en liet Genk regelmatig achter de feiten aan lopen. De Ketelaere, op de paal, en Osei-Berkoe, op de doelman, wisten de gelijkmaker echter niet te scoren. En zoals vaak in het voetbal wordt het missen van kansen bestraft met een tegendoelpunt. De nochtans sterk ingevallen Declerck leverde onvrijwillig de bal in bij de tegenstander, die van ver doelman Shinton lobte. 2-0. Ondanks de inbreng van De Kuyffer en de vele kansen, lukte scoren niet meer. Een onverdiende nederlaag na een boeiende wedstrijd.

 

Club Brugge Shinton, Schoonbaert, Fuakala, Voet, Van Oudenhove (46’ Declerck), Blomme (56’ Asoma), Fadiga, Ugur (78’ De Kuyffer), Osei-Berkoe, De Wolf, De Ketelaere (68’ Cambier)
Doelpunten 18’ X 1-0, 73’ X 2-0. 
Beloften KRC Genk - Beloften Club Brugge

Related articles