Beloften voor het derde jaar op rij naar de Viareggio Cup

Voor het derde jaar op rij nemen de Brugse beloften deel aan de Viareggio Cup in Italië. Na een teleurstellende deelname vorig jaar door de uitschakeling in de groepsfase, zijn de beloften extra gemotiveerd om dit jaar een knalprestatie neer te zetten op de Italiaanse velden.

Geschiedenis van het Italiaanse toptornooi

De Viareggio Cup is het initiatief van de ‘Young Soccer Players Center’, opgericht in 1947. Het jaar daarop werd het eerste evenement georganiseerd, in de stad Viareggio die de tragedie van de Tweede Wereldoorlog wilde achterlaten en de toekomst opnieuw wilde opbouwen dankzij de meest populaire sport. Het tornooi groeide al snel uit tot een groot succes en in de jaren 70 opende het zijn deuren voor de hele wereld. Het tornooi is sindsdien blijven groeien en ondertussen strijden meer dan 40 jeugdploegen voor de felbegeerde beker.

Voorgaande Brugse prestaties

De Brugse beloften hebben de voorbije jaren meermaals getoond dat ze een plaats op het wereldberoemde Italiaanse jeugdtornooi verdienen. In 2015 bereikten ze voor het eerst in de blauw-zwarte geschiedenis de tweede ronde van de Viareggio Cup. Het absolute hoogtepunt was echter in 2017. Club schakelde na strafschoppen de Italiaanse grootmacht Juventus uit in de achtste finale van het tornooi, om vervolgens Napoli te verslaan met een 0-2 overwinning in de kwartfinale. Het Brugse sprookje bleef echter niet duren; de youngsters van Empoli velden het Brugse lot. Een 3-0 nederlaag maakte een einde aan de geweldige reeks van de jonge Bruggelingen.

Viareggio Cup 2019

Het prestigieuze toptornooi vindt dit jaar plaats van 11 tot 27 maart met 24 Italiaanse en 16 buitenlandse beloftenploegen. De Bruggelingen werden ingedeeld in groep 3A, met Bologna, Ternana en thuisploeg Viareggio als tegenstanders. Andere ploegen die tot de A-poule behoren zijn onder andere Atlético Paranaense (Brazilië), Braga, Dinamo Tbilisi (Georgië), Everton en Inter.

 

Club Brugge komt in actie op maandag 11 maart om 16u00 tegen Bologna, op woensdag 13 maart om 15u00 tegen Viareggio en op vrijdag 15 maart om 15u00 tegen Ternana.

Related articles