Beloften winnen derby tegen Cercle met 1-3

Het goede voorbeeld is gegeven. De Brugse beloften wonnen donderdagavond vlot met 1-3 van Cercle. Een vroeg foutje van Gabriel werd nog voor rust rechtgezet, in de tweede helft stoomde Club verder.

Coach De Mil kon opnieuw rekenen op doelman Gabriel. Hij liet enkele spelers rusten met het oog op de UEFA Youth League-wedstrijd in Madrid. Kapitein Fadiga kreeg de eerste kans op een presenteerblaadje, maar hij besloot pal op de doelman. Andere doelkansen waren er niet, tot doelman Gabriel balverlies leed en Cercle hiervan dankbaar gebruik maakte. 1-0. Club kon niet echt zijn wil opdringen en kreeg weinig grote kansen. Pas na een halfuur kon De Kuyffer niet afwerken op voorzet van Declerck. Club verzette stap voor stap de bakens en bevond zich vaker in het vijandige gebied. Toen De Cuyper foutief neergehaald werd in de zestien, kon Fadiga op penalty de gelijkmaker binnentrappen. 1-1. Nauwelijks een minuut later trapte Fadiga zijn tweede van de avond tegen de netten, toen de zeer bedrijvige Declerck een magistrale pass gaf aan De Kuyffer, die op zijn beurt doorstak naar de vrijstaande Fadiga. 1-2. 

 

Kort na de rust scoorde Schoonbaert, maar de scheidsrechter zag een fout van de Brugse verdediger. Geen doelpunt dus, een strenge beslissing. De Ketelaere bezorgde De Kuyffer de gelegenheid om de score op te drijven, maar hij miste voor doel. Cambier kwam de moegestreden De Ketelaere vervangen. Club speelde de wedstrijd beheerst uit. Declerck knalde kort voor tijd de 1-3 mooi in de winkelhaak van het doel op voorzet van Fadiga. Laatstgenoemde zag nog een schot op de deklat belanden, waarna de scheidsrechter de wedstrijd beëindigde. Een verdiende overwinning van de beloften.

Club Brugge
Gabriel, Schoonbaert, Dendoncker, Tanghe, De Cuyper, Blomme, Fadiga, Declerck, De Ketelaere (76’ Cambier), Van Oudenhove (87’ Vanacker), De Kuyffer

Doelpunten
13’ X 1-0, 37’ Fadiga (penalty) 1-1, 39’ Fadiga 1-2, 85’ Declerck 1-3

 

Beloften Cercle - Beloften Club

Related articles