Beloften winnen met 0-1 op Oostende en worden vice-kampioen

De beloften versloegen in hun laatste wedstrijd van het seizoen de kustboys van Oostende met 0-1. Diep in de tweede helft scoorde Baiye op aangeven van Fadiga. Een verdiende overwinning die onze youngsters de titel van vice-kampioen bezorgt.

Club vatte de laatste wedstrijd aan zonder spelers van het A-team. Na een afwachtende start van beide teams zorgde Club met een kopbal van Karkache voor de eerste dreiging. De doelman verhinderde een vroege voorsprong van Blauw-Zwart. Openda probeerde nadien tot tweemaal toe, maar hij kende geen geluk bij de afwerking. Oostende plaatste daar weinig echte doelkansen tegenover, tot Club balverlies leed en doelman Gabriel met een knappe redding de bordjes in evenwicht hield.

 

In het begin van de tweede helft miste Ugur een reuzekans. Baiye gaf een magistrale pass doorheen de defensie naar Ugur, die van heel dichtbij alsnog op de thuisgoalie trapte. Kapitein Cornette waagde ook zijn kans, maar trapte naast doel. Een bedrijvige De Cuyper combineerde met Openda die een perfecte voorzet gaf, maar Cambier kopte op zijn beurt over. Karkache kopte bij een volgende aanval op de deklat. Op de andere flank zette Cornette een mooie actie op en bracht de bal schitterend voor doel, maar drie spelers van Club konden er net niet bij. Fadiga was ondertussen ingevallen voor de moegestreden Ugur. Oostende probeerde de bakens te verzetten en lukte enkele malen richting het Brugse doel te trappen. De bordjes bleven in evenwicht.

 

Een kwartier voor tijd lukte het dan toch toen Fadiga een schitterende doorsteekpass gaf naar Baiye die de doelman geen schijn van kans gaf. 0-1. Cambier werd nadien vervangen door Vanhaecke. Club zocht de 0-2, maar Van Oudenhove miste een mooie kans op voorzet van Openda. Club trachtte de wedstrijd te controleren en uit te spelen, wat lukte op een enkele tegenprik na. Gabriel bracht redding. Club wint uiteindelijk verdiend met 0-1. Door deze zege worden de beloften vice-kampioen achter Anderlecht.

 

Club Brugge Gabriel, Karkache, Schoonbaert, Voet, De Cuyper, Baiye, Cornette, Van Oudenhove, Openda, Ugur (55’ Fadiga), Cambier (76’ Vanhaecke).
Doelpunten 73’ Baiye 0-1.

 

Beloften K V Oostende - Beloften Club Brugge

Related articles