Beloften winnen met 0-3 tegen KV Mechelen

De Brugse beloften legden maandagavond een goeie generale repetitie voor de Viareggio Cup af. Fadiga, Openda en Diatta zorgden voor een overtuigende 0-3 op bezoek bij KV Mechelen.

Coach De Mil kon opnieuw beroep doen op Horvath, Diatta en Vlietinck. Bij de thuisploeg startte ex-Club belofte Van Camp. KV Mechelen startte sterk en was in het eerste kwartier dominant, maar Horvath hield stand. Voor Club zorgde de zeer bedrijvige Fadiga voor de eerste dreiging, maar zijn schoten waren nog niet binnen het doelkader. Het evenwicht was met ook nog een kopbal van Cornette helemaal hersteld en Club zette het betere voetbal ook om in de eerste goal. Diatta stak de bal fraai door het hart van de verdediging, waar Fadiga beheerst binnen trapte. De Senegalees zorgde, samen met Openda, regelmatig voor dreiging. ‘Malinwa’ kwam dicht bij de gelijkmaker, maar Horvath ranselde de bal uit de kruising.

 

In het begin van de tweede helft moest coach De Mil de licht gekwetste Ngonge vervangen door Van Oudenhove. Hij werd later in de match op zijn beurt vervangen door Ugur. Van Oudenhove bleek ziek te zijn. Club ging door op zijn elan van de eerste helft. Vlietinck en Fadiga misten nog mooie kansen, maar Openda besliste op het uur de wedstrijd met een individuele actie vanop links. Even later zorgde diezelfde Openda met een mooie assist op Diatta mee voor de 0-3 eindstand. Een volwassen wedstrijd van de jonge Bruggelingen, die 2 competitiewedstrijden op rij wonnen. Vrijdag gaat de ploeg naar Italië, waar ze deelnemen aan de prestigieuze Viareggio Cup.

 

Club Brugge

Horvath, Karkache, Tanghe, Cornette, Ngonge (50’ Van Oudenhove, 77’ Ugur), Matondo, Vlietinck, Baiye, Openda (82’ Cambier), Fadiga, Diatta.

Doelpunten
25’ Fadiga 0-1, 63’ Openda 0-2, 75’ Diatta 0-3.

 

Beloften KV Mechelen - Club Brugge Beloften

Related articles