Beloften winnen met 1-0 tegen Zulte-Waregem

De beloften van Club wonnen maandagavond met het kleinste verschil van Essevee. In een evenwichtige eerste helft waren de kansen schaars. Een betere tweede helft leek ook zonder doelpunten te eindigen, tot Ngonge kort voor het einde met een schitterend doelpunt de driepunter veiligstelde.

Coach De Mil roteerde op enkele posities in zijn team door de heel drukke speelkalender. Onder andere Schoonbaert, Ugur en Fadiga kregen rust of zaten op de bank. Twee spelers van het eerste elftal kwamen matchritme opdoen, in doel Gabriel en als verdedigende middenvelder Baiye. Zulte-Waregem startte met ex-Club belofte Vanhaecke in het team.

 

Club kwam het beste uit de startblokken. Declerck ging helemaal alleen door de verdediging, maar besloot op de Duitse doelman van de bezoekers. Nadien zoefde een schot van Cambier op voorzet van Shala over doel. Zulte-Waregem was niet onder de indruk en werd stilaan de evenknie van onze youngsters. Het resulteerde in enkele schaarse kansen, zonder Gabriel te verontrusten. Club kreeg op zijn beurt ook zeer weinig uitgespeelde doelkansen. Een poging van Ngonge werd afgeblokt en een vrijschop van Van Oudenhove verdween net over doel.

 

Ook bij aanvang van de tweede helft waren de eerste kansen voor Club. Een kopbal en een schot van de zeer bedrijvige Voet misten net het doel. Club speelde goed georganiseerd en controleerde de wedstrijd. De beloften zochten geduldig die ene broodnodige opening in het blok van de bezoekers. Essevee gaf weinig weg en probeerde te counteren via de flanken. Dat resulteerde in enkele gevaarlijke voorzetten, maar de afwerking voor doel was ondermaats. Coach De Mil wisselde een kwartier voor tijd eerst Declerck en Shala door De Ketelaere en Ugur, en kort erna Vervaque en Van Oudenhove door Fadiga en De Cuyper. Dit vers bloed in het team zorgde voor een nieuwe drive. Toen een speler van Zulte-Waregem na een gevaarlijke tackle rood kreeg, kon De Cuyper de vrijschop mooi voor doel krullen. De perfect inlopende Ngonge knalde het leer keihard in doel. Eindelijk de 1-0 op het scorebord. Club kwam nog tweemaal goed weg toen de bal voor de doellijn rolde en een schot op de deklat eindigde. De laatste kans was voor Cambier, die in de draai de bal pal op de doelman trapte. Al bij al een nipte doch verdiende overwinning in het eerste streekduel van de week. Donderdag wacht nog de verplaatsing naar Cercle. 

 

Club Brugge
Gabriel, Tanghe, Fuakala, Voet, Van Oudenhove (79’ De Cuyper), Baiye, Vervaque (79’ Fadiga), Declerck (75’ De Ketelaere), Cambier, Shala (75’ Ugur), Ngonge.

Doelpunten
83' Ngonge 1-0.

 

Beloften Club Brugge - Zulte Waregem Beloften

Related articles