Beloften winnen met 1-2 op Lokeren

Na twee ongelukkige nederlagen gingen de beloften bij Lokeren op zoek naar een nieuwe driepunter. In een spannend duel trok Club uiteindelijk het laken naar zich toe. Een zeer goede eerste helft werd met een 0-1 voorsprong beloond. Net na de rust verdubbelde Lynen de score. De tweede helft moest Club alsnog knokken tot het einde. Doelman Teunckens lag aan de basis van de aansluitingstreffer van Lokeren, maar stopte nadien een strafschop en neutraliseerde heel wat doelpogingen van de thuisploeg. Met deze uitoverwinning plaatsen de beloften zich voor play off 1.

Coach Vermant kon op Daknam beroep doen op Teunckens, Masovics, Mc Gree, Verburgh  en Lynen van het eerste elftal. Club nam direct het initiatief. Ngonge werd al snel neergehaald doch de scheidsrechter zag er geen penalty in. Openda trapte kort nadien naast doel. Mc Gree had meer succes. Hij trapte een vrijschop vanop enkele meters voor het strafschopgebied perfect voorbij de thuisgoallie. 0-1. Lokeren bleef echter niet bij de pakken zitten en kreeg nadien heel wat kansen. De bal passeerde enkele malen vervaarlijk voor doel. Doelman Teunckens hield zijn netten voorlopig schoon.

 

Ook bij aanvang van de tweede helft trok Club meteen in de aanval. Eerst trapte Lynen net over de doellat na een knappe voorzet van Cornette. Bij zijn volgende poging was het raak. Vanop een grote afstand verschalkte hij de doelman. 0-2. Opnieuw was Lokeren echter niet uit zijn lood geslagen. De verdediging van Club kreeg het plots heel moeilijk. Nuyts redde een bal op de lijn. Lokeren drukte en zorgde voor gevaarlijk situaties voor doel. Teunckens intervenieerde ongelukkig bij een van die kansen en Lokeren scoorde de aansluitingstreffer. De beloftevolle doelman behield echter zijn vertrouwen en pakte nadien heel wat moeilijke ballen. Kers op de taart was de penalty die hij beheerst uit zijn doel ranselde twintig minuten voor tijd. Het was het sein voor Club om opnieuw de touwtjes in handen te nemen. Openda en Ngonge zorgden opnieuw voor dreiging en Tanghe kopte een vrijschop van Mc Gree nipt over. Pogingen van Nuyts en kapitein Verburgh bleven echter zonder succes. Doelman Teunckens stond telkens goed bij nieuwe pogingen van Lokeren. Coach Vermant verving nog de licht gekwetst Declerck door Fadiga en de moegestreden Openda door Van Haecke. Club won zeker op basis van zijn eerste helft verdiend met 1-2. Hierdoor zijn de beloften definitief geplaatst voor play off 1.

 

 Club Brugge
Teunckens, Nuyts, Masovics, Tanghe, Cornette, Verburgh, Declerck (82’ Fadiga), Lynen, Openda (90’ Van Haecke), Mc Gree, Ngonge.

 Doelpunten
17’ Mc Gree (0-1), 50’ Lynen (0-2), 56’ X (1-2)       

 

Related articles