Beloften winnen overtuigend met 4-1 tegen Anderlecht

De Brugse beloften stelden maandagavond het titelfeestje van Anderlecht uit. De Brusselaars kwamen richting Torhout op zoek naar 3 punten, maar werden met duidelijke 4-1 cijfers terug huiswaarts gestuurd. Van Oudenhove (2x), Ngonge en Openda waren de doelpuntenmakers.

Coach De Mil kon beroep doen op Vanlerberghe, Vlietinck, Mašović en Tomečak, terwijl bij Anderlecht Dante, Amuzu en Sambi Lokonga de trip maakten vanuit de A-kern. De eerste echte kansen waren voor Club. Vanlerberghe trapte over doel en kopte even later op hoekschop opnieuw over. Tomečak besloot op zijn beurt pal op de bezoekende doelman. Club bleef drukken en Ngonge, die de buitenspelval omzeilde, kon de verdiende 1-0 scoren. Kort nadien zorgde Ngonge voor een perfecte voorzet, maar maatje Openda trapte over doel. Doelman Gabriel toonde zich eenmaal op een hoekschop en plukte de bal beheerst uit de lucht na heel wat geharrewar voor het Brugse doel. Aan de overzijde werd Vanlerberghe onderuit gehaald, Van Oudenhove trapte de vrijschop schitterend naast de muur binnen. 2-0. Anderlecht was hierdoor niet uit het lood geslagen en trok verbeten op zoek naar de aansluitingstreffer. Op een aalvlugge doorbraak moest doelman Gabriel zich onderscheiden door zich op de bal te gooien en even nadien ranselde hij een vrije trap uit doel. Kort voor rust onderschepte een bedrijvige Vlietinck de bal en stuurde hij Openda op de flank diep. De snelle spits gaf op zijn beurt de perfecte assist aan Van Oudenhove die aan de andere zijde van het doel de bal beheerst binnentikte. 3-0. Op slag van rust kreeg Anderlecht een gevleide penalty, die door Amuzu werd omgezet. 3-1.

 

Verdediger Voet werd gewisseld door Karkache bij de start van de tweede helft. In plaats van Anderlecht was het opnieuw Club dat kans na kans creëerde, maar de afwerking stokte. Openda liet een mooie solo optekenen en sneed heerlijk naar binnen, maar mikte net naast de paal. Vlietinck deed het hem na op rechts, zijn schot werd op de lijn gered. Mašović kopte even nadien over doel. Openda combineerde vlotjes met Vlietinck en miste dé kans op 4-1. Hij trapte helaas op de bezoekende doelman. Anderlecht kreeg stilaan meer grip op de wedstrijd, met kansen tot gevolg. Gelukkig waren de vele vrijschoppen niet doelgericht, al scheelde het geen haar toen kapitein Cornette bij het ontzetten de bal op de paal deed belanden en even later de bal de kruising streelde bij een van die vrije trappen. De wedstrijd bleef boeiend, met veel inzet van beide teams. De minuten tikten weg en Club rook de overwinning. Van Oudenhove werd nog eens in het straatje gestuurd, maar trapte naast doel. Openda werd net voor het einde van de wedstrijd door Mašović bediend via een verre doorsteekpass. Ditmaal omspeelde de spits de doelman en zette hij de eindstand op het scorebord, 4-1. Een oververdiende overwinning en een opsteker met het oog op het bekertreffen (halve finale) van volgende week in en tegen Anderlecht.

 

Beloften
Gabriel, Cornette, Masovic, Voet (46’ Karkache), Tomecak, Baiye, Vlietinck, Vanlerberghe, Openda, Van Oudenhove, Ngonge

Anderlecht
D’Alberto – Denayer, Amrani, Dante, Dewaele – Amuzu, Sambi Lokonga, Corryn – Bukari, Delcroix, Kayembe

Doelpunten
18’ Ngonge (1-0), 30’ Van Oudenhove (2-0), 40’ Van Oudenhove (3-0), 43’ Amuzu (3-1 pen), 88’ Openda (4-1)

 

Beloften Club Brugge -  RSC Anderlecht Beloften

Related articles