Beloften winnen vlot van KV Oostende

Donderdagavond konden de Brugse beloften hun plaats in de volgende ronde van de Beker van België verzekeren in eigen huis tegen Oostende. Dankzij Ngonge, Fadiga en Ugur werd het een vlotte 3-0 zege voor Club.

Na het 1-1 gelijkspel tegen Cercle Brugge moest Club winnen tegen KV Oostende om door te stoten naar de volgende ronde. Coach De Mil kreeg Gabriël tussen de palen en ook nieuwkomer Fuakala mocht starten in de defensie. Club was duidelijk de betere en kreeg een aantal goeie kansen via Ngonge. De 1-0 kwam er dan toch toen Fadiga vanop rechts oprukte en schoot. Ngonge was goed gevolgd om de rebound binnen te tikken.

 

In de tweede helft bleef Club verder drukken en dat werd beloond. Fadiga, die sterk speelde op de rechterflank, zette een strafschop om na handsspel in de zestien: 2-0. Even later was het opnieuw strafschop na een fout op De Kuyffer. De spits wilde de penalty zelf omzetten, maar mikte over doel. Uitstel, maar geen afstel, want een afgeweken bal kwam 20 minuten voor tijd voor de voeten van Ugur, die oog in oog met de doelman koel bleef en de 3-0 eindstand op de bordjes zette. Op naar de volgende ronde!

 

Club Brugge: Gabriël – Voet, Fuakala (78’ Tanghe), Schoonbaert – Fadiga, Asoma (78’ Blomme), Ugur, De Ketelaere (60’ Van Oudenhove), De Cuyper – De Kuyffer (78’ G. Lemoine), Ngonge

BvB Club Brugge Beloften - KV Oostende

Related articles