Beloften zetten Moeskroen opzij met 2-0

Voor de eerste maal speelden de beloften in hun nieuwe thuisbasis in Deinze. Het werd meteen een aangenaam kijkstuk tegen een goed meevoetballend Moeskroen. Na een evenwichtige eerste helft namen onze youngsters de match in handen en scoorden tweemaal via Ugur en Cambier.

Met het oog op de zeer drukke kalender roteerde coach De Mil met enkele spelers tegen de gasten uit Moeskroen. Doelman Shinton had Vervaque, kapitein Schoonbaert, Voet en De Cuyper voor zich. Asoma, Declerck en Ugur vormden het middenveld. Vooraan kraag Fadiga opnieuw zijn plaats samen met Shala en Osei-Berkoe. De goede prestatie tegen Kortrijk kreeg met dit team een vervolg. De eerste helft verliep vrij evenwichtig met weinig echt uitgesproken kansen aan beide zijden. Ugur en Declerck waren de motor van een goed combinerend Club. Declerck kon tot tweemaal toe de score niet openen. Ook Shala kreeg de bal er niet in na een perfecte pass van Fadiga. De beste kans was voor Fadiga zelf die net voor rust centimeters over het doel trapte. Aan de overzijde liet doelman Shinton zich niet verrassen bij de schaarse pogingen van de bezoekers.

 

Kort na de rust stuurde Osei-Berkoe Fadiga diep naar de hoekschop vlag. De zoon van oud-clubspeler Khalilou Fadiga bracht de bal prachtig voor doel. De alleenstaande Ugur miste niet. Club stond verdiend 1-0 voor. Declerck incasseerde nadien een elleboog in zijn aangezicht en werd vervangen door De Wolf. Ook Osei-Berkoe viel gekwetst uit en werd samen met de moegestreden Shala vervangen door Cambier en Van Oudenhove. Twee geslaagde wissels van de coach, vermits de doorgebroken Van Oudenhove kort erna neergehaald werd in het strafschopgebied. Cambier miste niet en Club stond 2-0 voor. Moeskroen besefte dat ze een tandje moesten bijsteken om alsnog minstens een punt te pakken. Doelman Shinton verhinderde echter de aansluitingstreffer door een vrijschop uit de winkelhaak van zijn doel te duwen. Hij hield nadien nog enkele malen zijn netten schoon en in de laatste minuut had hij geluk toen de bal op de paal ketste. De laatste kans voor Blauw-Zwart was een mooi kopbal van de hard werkende Voet. Doch het bleef 2-0. Met zes op negen betekent dit een goede start van de beloften.

 

Club Brugge: Shinton, Vervaque, Schoonbaert, Voet, De Cuyper, Asoma, Declerck (53’ De Wolf), Ugur, Fadiga, Shala (61’ Van Oudenhove), Osei-Berkoe (61’ Cambier)

 

Doelpunten : 51’ Ugur 1-0, 68’ Cambier 2-0 (penalty)

Beloften Club Brugge - Beloften Moeskroen

Related articles