Blauw-zwarte debutanten beleven eerste dag bij nationale ploeg

Arnaut Danjuma en Brandon Mechele beleefden dinsdag hun eerste dag bij de nationale elftallen van Nederland en België. Beide Clubspelers kwamen voor de camera om hun reactie te geven op hun gevoelens en ambities bij de nationale ploeg.

Arnaut Danjuma was een maand geleden nog belofteninternational, maar zijn goede prestaties in de Jupiler Pro League en Champions League leverden hem een telefoontje van bondscoach Ronald Koeman op. “Ik heb geen geheim voor waarom ik hier sta, het draait bij mij om zelfvertrouwen en elke dag m’n stinkende best doen. Stilstaan hierbij doe ik niet. Dit was mijn doel, dus is het voor mij normaal. Zenuwen heb ik niet. Ik zoek altijd naar nieuwe uitdagingen, dus voelt dit prima. Het is niet zo dat ik m’n doel nu bereikt heb, want ik wil meer dan een ééndagsvlieg zien, ik wil bewijzen dat ik mijn selectie waard ben en hier blijven.”

Danjuma mag met Nederland tegen Duitsland spelen, maar sluit de interlandbreak af met een oefenmatch tegen België, waar hij met Hans Vanaken en Brandon Mechele 2 teammaats treft. Die laatste mocht dinsdagmiddag ook de pers toespreken in Tubeke, voor zijn eerste training. “Het is een nieuwe situatie, ik ben wel wat nerveus, ja. Het is anders dan bij Club, ik moet uit mijn comfortzone treden. Vorig seizoen speelde ik met Club vrij sterk, dan ben ik denk ik op de radar gekomen. Na mijn blessure speelde ik nu weer enkele wedstrijden, waar de bondscoach blijkbaar tevreden over was. Ik zal nu weer kunnen bijleren van de andere jongens hier. Na de Champions League is dit opnieuw een test om te zien of ik het niveau op training aan kan. Er zal natuurlijk altijd kritiek zijn op mij, maar ik ben daar doorheen de jaren goed mee omgegaan, anders zou ik hier nu niet staan.”

Related articles