CAFE Week of Action

De organisatie CAFE (Centre for Access to Football) werkt nauw samen met de UEFA, voetbalclubs, supporters en overheden om de voetbalervaring voor fans met een beperking toegankelijker te maken. Deze week zet Club Brugge de ‘CAFE Week of Action’ mee in de kijker, om inclusie en toegankelijkheid in het voetbal blijvend in de kijker te zetten.

Jan Breydelstadion toegankelijk voor iedereen

Sinds 2012 is het aantal rolstoelgebruikersplaatsen in het Jan Breydelstadion verdubbeld tot 85 plaatsen, die iedere thuiswedstrijd uitverkocht zijn. Club Brugge telt 70 vaste rolstoelabonnees. Hiermee is het koploper in het Belgische voetbal.

 

Iedere thuiswedstrijd voorziet Club Brugge ook audiodescriptie commentaar voor blinden en slechtziende fans via de blindentribune. Door middel van zes opgeleide commentatoren biedt Club Brugge via hoofdtelefoons een gedetailleerde beschrijving van wat er zich op het veld afspeelt. Op die manier kunnen ook deze supporters de match ten volle beleven. Meer info over de blindentribune van Club Brugge: 

https://www.clubbrugge.be/nl/foundation/projecten/sociale-integratie/blindentribune

 

Daarnaast krijgen fans met een mentale beperking de aangepaste service die ze nodig hebben om te genieten van het voetbal.  Tot slot levert onze SFCB on Wheels supportersgroep zeer goed werk om deze groeiende groep fans te vertegenwoordigen. Meer info over SFCB on Wheels:

https://www.clubbrugge.be/nl/foundation/projecten/sociale-integratie/sfcb-wheels

 

“Er gebeuren zeer veel goede zaken, die zeker mogen gezien worden en waar we trots op mogen zijn.” aldus Peter Gheysen, Foundation Coördinator Club Brugge.

 

Meer informatie over de CAFE Week of Action:

http://www.cafefootball.eu/nl/node/8227

Related articles