vrijdag 5 augustus 2022 23:30

Carl Hoefkens: “Die individuele fouten moeten eruit”

Na de nederlaag op Eupen volgde slechts een punt op eigen veld tegen Zulte Waregem. Carl Hoefkens kon zijn ontgoocheling niet onder stoelen of banken steken, al zag hij ook veel positieve zaken.

“Tijdens de eerste zeventig minuten zag ik het voetbal dat ik wil zien. Al maakten we wel enkele kleine fouten, waardoor we twee kansen weggeven. Dat moet er absoluut uit. Ik eis van mijn spelers dat ze uitvoetballen, maar momenteel gaat dat nog samen met foutjes. Die individuele fouten moeten we uiteraard vermijden. Anderzijds hebben we wel veel eerste en tweede ballen gewonnen en zag ik in aanvallend opzicht veel positieve zaken. Bij de rust heb ik ook aangegeven dat we gewoon zo verder moesten doen. Ook na dat doelpunt bleven we doorduwen, maar jammer genoeg lukte dat slechts 15 à 20 minuten. Op dat moment kun je twee dingen doen: achteruitzakken en op de counter spelen, of toch blijven doorduwen. Voor mij is het belangrijk om te bouwen aan de toekomst, maar het frustrerende is dat we geen drie punten pakken.”

Carl Hoefkens
Carl Hoefkens

Club begint zo de competitie met een teleurstellende 4 op 9. “Voor iedere coach van Club Brugge geldt hetzelfde: er is maar één ding dat telt en dat is wedstrijden winnen. Of we door het vertrek van De Ketelaere en Nsoki niet te veel kwaliteit verloren zijn? Ik ben tevreden met de kwaliteit die er is. Het komt er nu op aan om stabiliteit te krijgen. Bovendien duurt de transferperiode nog een maand, dus we zien wel welke spelers er nog bij komen.” (SF)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in