Clinton Mata naar Club Brugge

Club bereikte vandaag een akkoord met Sporting Charleroi over de onmiddellijke overgang van Clinton Mata. De Belgisch-Angolese rechterflank tekent een contract voor 4 jaar bij Blauw-Zwart.

Clinton Mata (25) is een atletische rechterflankverdediger die sinds 2014 bij Charleroi speelt. Afgelopen seizoen speelde hij op uitleenbasis bij KRC Genk, waar hij 30 wedstrijden in actie kwam.

 

Tijdens de medische testen voorafgaand aan de contractonderhandeling werd vastgesteld dat een operatief ingrijpen aangewezen is. Daarop werd beslist om na het afhandelen van de formaliteiten per direct te opereren. Met Charleroi werd hier een aangepaste regeling in getroffen.  De inschatting van onze medische staf is dat Clinton begin oktober volledig wedstrijdfit zal zijn.

 

Mata tekent een contract voor 4 seizoenen bij Club.

 

Ivan Leko: “Ik ben zeer blij met deze transfer. Clinton is een van de beste aanvallende backs uit onze competitie. Met zijn capaciteiten en profiel past hij perfect in het voetbal dat we willen spelen. Bovendien zie ik nog groeimarge. Samen met Dion Cools hebben we nu 2 volwaardige spelers voor de rechterflank, wat zeker geen overbodige luxe is met het drukke programma die eraan komt. ”

Related articles