Club Brugge Foundation bekroond met Pro League+ Club label

Club Brugge mocht vandaag het Pro League+ label in ontvangst nemen. Het Pro League+ label wordt toegekend aan Pro League clubs die het voorbije jaar een kwaliteitsvolle communitywerking hebben opgezet op basis van een beleidsplan, met aandacht voor de lokale context, duurzame partnerschappen en waardevolle activiteiten.

Text: 

Opvolgers Pro League+ Awards

De labels zijn de opvolgers van de Pro League+ Awards, die de voorbije 3 seizoenen werden uitgereikt en waar Club Brugge Foundation de afgelopen 2 jaar als beste communitywerking werd bekroond. “Omdat intussen het aantal clubs met een sterke communitywerking groeiden, werd besloten het concept van de Awards aan te passen. Met dit label kunnen we elke club met een sterke of groeiende communitywerking belonen”, aldus Stijn Van Bever, CSR manager van de Pro League.

 

Ondersteuning voor sterke communitywerkingen

De evaluatie van de werkingen gebeurden door een jury op basis van de ingediende beleidsplannen en de analyse van de werkingen van de clubs. 15 van de 24 Pro League clubs ontvangen op basis hiervan vandaag het Pro League+ label 2017. Daarnaast ontvingen zij van de Pro League ook samen voor 75.000 euro subsidies om hun communitywerking te ondersteunen.

Club Brugge Foundation bekroond met Pro League+ Club label
Club Brugge Foundation bekroond met Pro League+ Club label

"Erkenning voor het harde werk van vele mensen voor de samenleving"

Text: 

Club Brugge Foundation wil als 'Het Hart van Blauw+Zwart' een meerwaarde betekenen voor de samenleving. Het doet dit door jaarlijks tientallen sociaal-maatschappelijke initiatieven te organiseren die ten goede komen aan diverse doelgroepen. Zo zijn er onder andere de Voetbalkraks, een aparte voetbalclub voor kinderen met autisme, met het Rode Kruis worden bloedinzamelingen georganiseerd en bij Playing for Success krijgen schoolkinderen die uit de boot dreigen te vallen bijlessen bij Club Brugge.

 

"Bij Club Brugge geloven we in de meerwaarde die we kunnen zijn voor de samenleving. Die symbolische 'plus' die we als Club willen betekenen dragen we al jaren fysiek op onze wedstrijdshirt en dragen we dag in dag uit, samen met onze honderden vrijwilligers en projectpartners, in ons hart." aldus Foundation Coordinator Peter Gheysen. "Dit label vanuit de Pro League als 'erkende goede werking' is een beloning voor het vele inspanningen die we met alle medewerkers, vrijwilligers en projectpartners keer op keer leveren om anderen vooruit te helpen. We vieren dit seizoen het 10 jarig bestaan van Club Brugge Foundation. De afgelopen 10 jaar hebben we al heel wat mooie projecten gerealiseerd en we kijken ambitieus uit om dit in de toekomst nog vaak te doen."

Related articles