Club Brugge steunt de campagne ‘MY TEAM, MY HOME’

Ter gelegenheid van de internationale dag van de strijd tegen armoede op 17 oktober, toont de Belgische voetbalwereld haar steun aan de Belgian Homeless Cup en haar waarden van solidair voetbal. De clubs en teams van de Belgian Homeless Cup, de Pro League, de Belgische Voetbalbond, Voetbal Vlaanderen en ACFF nemen samen deel aan een communicatiecampagne rond dezelfde boodschap: MY TEAM, MY HOME. Ook Club Brugge steunt deze actie.

De boodschap MY TEAM, MY HOME

Text: 

De slogan MY TEAM, MY HOME vat volgende visie van de Belgian Homeless Cup heel goed samen: “Of het nu de warmte van de kleedkamer is of de adrenaline op het veld. De roes van de overwinning of het verdriet van een nederlaag. Bij de Belgian Homeless Cup delen we lief en leed. Onze spelers vinden in hun team meer dan enkel ploegmaats. Ze vinden er ook een thuis.”

 

Ook met Club Brugge onderschrijven we met volle overtuiging deze boodschap, ondertussen al meer dan 11 seizoenen. Samen met projectpartners Buurtsport Brugge, ’t Sas en ’t Salon, OCMW Brugge en CAW willen we een meerwaarde betekenen voor deze mensen door aan de hand van de kracht van voetbal en de impact van Club Brugge hen vooruit te helpen in het leven.

Club Brugge steunt de campagne ‘MY TEAM, MY HOME’
Club Brugge steunt de campagne ‘MY TEAM, MY HOME’

De Belgian Homeless Cup

De Belgian Homeless Cup (BHC) is een sociaal-sportieve voetbalcompetitie voor mensen die kampen met dak- of thuisloosheid. 38 teams uit verschillende steden krijgen wekelijks training, opvang en opvolging, waaronder ook een Brugs team bij Club.

 

De hoogdagen van de BHC zijn de nationale toernooien die we op openbare plaatsen organiseren. Enerzijds bieden we zo een podium aan onze spelers om hun kunnen te tonen, anderzijds brengen we op deze manier ook de problematiek van dak- en thuisloosheid onder de aandacht in het centrum van de stad. Zo was de Belgian Homeless Cup in juni 2018 nog te gast in Brugge voor zijn finaletornooi.

 

Door de kracht van voetbal in te zetten wordt een re-integratieproces opgestart. Dit traject kan van sociale (opstap naar hulpverlening, opbouwen van zelfvertrouwen en positief zelfbeeld) of van professionele aard (opleiding, tewerkstelling) zijn. Ook op fysiek vlak wordt vooruitgang geboekt, door te werken aan een betere conditie en gezondheid. Daarnaast voeren we een actieve communicatie om de problematiek van dak- en thuisloosheid onder de aandacht te brengen.

De internationale dag van de strijd tegen armoede

Deze dag werd in 1992 door de UNO ingesteld om concrete acties in de strijd tegen armoede te promoten, om het belang om iedereen bij deze strijd te betrekken te erkennen, om de staten aan te porren om nationale activiteiten te organiseren en om een platform te geven aan mensen die zich in een situatie van armoede bevinden.

Related articles