Club Brugge wint met 1-3 van Hapoel Haifa

Zaterdagavond speelde Club tegen Hapoel Haifa in Deinze. Blauw-Zwart won de wedstrijd met 1-3, de Brugse treffers kwamen van Hans Vanaken (2x) en Lior Refaelov.

Text: 

Club trok in het wedstrijdbegin meteen naar voor en creëerde enkele kleine kansen. Mats Rits mikte nipt over de dwarsligger en een kopbal van Hans Vanaken ging over doel. Op het kwartier was het wel raak voor Blauw-Zwart. Op tegenaanval zag Wesley Hans Vanaken vrijlopen op de linkerkant. De middenvelder kreeg de bal aangespeeld in de zestien en mikte het leer over de keeper in doel. Lang kon Club niet genieten van de voorsprong want meteen aan de overzijde viel de 1-1 al. De Brugse defensie kreeg de bal niet uit de zestien en Ben Basat kopte de gelijkmaker in doel. Even later voorkwam doelman Letica erger door een poging uit het kader te weren.

Text: 

Het signaal voor Club om voor de rust op zoek te gaan naar een tweede treffer. Op aangeven van Vormer mikte Siebe Schrijvers een prima kans nipt voorlangs. Vijf minuten voor rust was de voorsprong toch een feit. Cools bracht het leer voor vanop rechts, schrijvers kopte door en Hans Vanaken werkte centraal voor doel de 1-2 tegen de netten. Nadien moest doelman Letica nog tweemaal ingrijpen om een tegentreffer te voorkomen, maar Club kon de rust in gaan met een 1-2 voorsprong. 

 

Text: 

De tweede helft kwam moeizaam op gang en pas na tien minuten voetbalde Blauw-Zwart terug kansen bijeen. Op aangeven van Cools mikte Rits in de handen van de doelman. Nadien kon Schrijvers net niet koppen bij een goede flankvoorzet en ging een schot van Danjuma naast. Ook de net ingevallen Poulain kopte in de handen van de doelman van Hapoel. De beste mogelijkheid voor de 1-3 in de tweede helft was er voor Jelle Vossen, de spits besloot echter tot twee toe op de keeper. Ook kapitein Ruud Vormer kwam nog dicht bij een treffer maar zijn poging strandde op de paal. Even later was er nog een kopbal van Vossen, maar de doelman tikte de bal vanonder de lat over. Net voor het eindsignaal kwam de verdiende 1-3 er toch. Een vrije trap buiten de zestien werd door Refaelov mooi in doel gemikt. Meteen ook de eindstand van deze wedstrijd.

Text: 

Nu woensdag oefent Club nog een laatste keer tegen tweedeklasser KV Mechelen alvorens het echte werkt begint met de Supercup tegen Standard Luik. Deze oefenmatch wordt gespeeld in Tongeren om 18h30.

 

Club Brugge: Karlo Letica - Alexander Scholz (69’ Benoit Poulain), Saulo Decarli, Stefano Denswil (60’ Luan Peres) - Dion Cools (69’ Ivan Tomecak), Mats Rits(76’ Brandon Baiye), Ruud Vormer, Hans Vanaken (69’ Lior Refaelov), Arnaut Groeneveld (69’ Krepin Diatta) - Siebe Schrijvers (76’ Emmanuel Dennis), Wesley Moraes (60’ Jelle Vossen)

Doelpunten: 14’ Vanaken (1-0), 18’ Ben Basat (1-1), 39’ Vanaken (1-2), 89’ Refaelov (1-3)

Hapoel Haifa - Club Brugge 14 07 2018

Related articles