Club Brugge wint ook tweede wedstrijd op Weifang Cup

Het vergaat de Brugse beloften uitstekend in China. Na een overtuigende winst tegen het Mexicaanse Chivas, werd deze namiddag ook het lokale Shandong Luneng met overtuigende cijfers verslagen.

Overtuigende eerste helft zorgt al snel voor ruime voorsprong

Text: 

In meer draaglijke temperaturen begonnen Club en het Chinese Shandong Luneng maandagmiddag aan de tweede groepswedstrijd op de Weifang Cup. Blauw-Zwart had vanaf het begin van de wedstrijd controle. Shandong liet de bal aan Club en zakte in op eigen helft. Het blok bij hen moest ontwricht worden, waarbij geduld en hoge, zuivere balcirculatie cruciaal waren. De bal ging goed rond, maar het was moeilijk zoeken naar gaatjes. Uiteindelijk kwamen de barsten in de Chinese verdediging tevoorschijn. De Kuyffer werkte een flankvoorzet van Karkache in twee tijden in doel. In het tweede deel van de eerste helft kwam Club sterk opzetten en werden een aantal 100% kansen niet afgewerkt, tot Openda een gaatje in de korte hoek vond. Shala maakte er met een persoonlijke actie net voor rust nog 3-0 van.

De tweede helft bracht minder spektakel, met enkele slordigheden langs beide kanten. Ngonge lukte met een kopbal nog de 4-0, maar nadien was de match gespeeld. Shandong Luneng kwam nog tot de eerredder, waarna Club het balbezit herstelde, meer druk ontwikkelde en Schoonbaert er op corner 5-1 van maakte, de eindstand. Club kan met een 6 op 6 uitkijken naar de volgende ronde. Dinsdag heeft Club een vrije dag en bezoekt een deel van de groep een lokale school en wonen stafleden een lokaal congres bij over de rechten en bescherming van jeugdspelers.

 

Opstelling Club:

Ciulla, Karkache (46’ Baiye), Vankerckhove, Tanghe (46’ Schoonbaert), Voet, Matondo, Van Landeghem, Shala (72’ Lynen), Openda, De Kuyffer, Ngonge

 

Volgende wedstrijd:

-Woensdag 26/07, 17u00 lokale tijd (CET 11u00)

Related articles