Club evenaart eigen record in reguliere competitie

Het was zwoegen en zweten tegen KVK op Jan Breydel zaterdag, maar de verdiende en de verlossende driepunter werd thuis gehouden. We blikken terug op de facts van de wedstrijd.

Zondag op zoek naar verbetering record

De overwinning tegen KV Kortrijk brengt het puntentotaal van Blauw-Zwart op 64. Dat is een evenaring van het kampioenenjaar 2015-2016. Winnen of gelijkspelen in Sint-Truiden zondag betekent een verbetering van het record.

 

Club had al 5 competitiematchen – de thuiswedstrijd tegen Standard in de beker werd met 3-2 gewonnen – geen driepunter meer gehaald, maar kon zaterdag opnieuw zegevieren. Dankzij een karrenvracht aan kansen (dat als bij wonder slechts 2 doelpunten opleverde) kon het de punten thuis houden tegen Kortrijk.

 

Door de overwinning van Club en het gelijkspel van Charleroi, vergroot de voorsprong op de Carolo’s tot 13 punten. Anderlecht is nu tweede in de stand met 12 punten achterstand.

Limbombe voor vierde keer beslissend

Abdoulay Diaby scoorde in zijn 100ste officiële match voor Club zijn 11de in de competitie. De Malinees was ook al trefzeker in augustus op bezoek bij Kortrijk en zit nu aan 32 goals voor Blauw-Zwart.

 

In minuut 80 was het opnieuw Anthony Limbombe die het beslissende doelpunt scoorde. Na winning goals tegen Charleroi, Oostende en Zulte Waregem, leverde de jonge Belg Club voor de vierde keer dit seizoen de drie punten op. Limbombe scoorde overigens al 6 doelpunten dit seizoen als flankspeler.

Meest dominante ploeg van België

Het CIES Football Observatory kwam deze week opnieuw met een positieve statistiek voor Blauw-Zwart naar buiten. Als er gekeken wordt naar het aantal pogingen binnen de box voor en tegen, staat Club op de eerste plaats in België. Met een ratio van 1,61 (wat betekent dat Club 1,61 keer van binnen de box schiet per keer dat de tegenstander dat bij Club doet), staat het ruim boven Gent (1,36) en Anderlecht (1,34). Ook teams als Chelsea (1,60), AS Roma (1,51), Bayer Leverkusen (1,48) en Borussia Dortmund (1,44) blijven achter Blauw-Zwart. Meer info hier.

Related articles