Club gaat met 1-2 onderuit tegen Anderlecht

Club Brugge heeft op eigen veld de topper tegen Anderlecht met 1-2 verloren. Diaby kon tien minuten voor tijd scoren, maar dat volstond niet om de goals van Teodorczyk en Morioka uit te wissen. Scheidsrechter Visser en de videoref eisten de hoofdrol op door verschillende dubieuze beslissingen te nemen.

Text: 

Ivan Leko moest één noodgedwongen wissel doorvoeren in vergelijking met de match van vorige week tegen Genk: door de blessure van Anthony Limbombe kwam Dion Cools opnieuw in de ploeg. De belofteninternational nam zijn vertrouwde stek op de rechterflank in, terwijl Krépin Diatta doorschoof naar links, om daar de plaats in te nemen van Limbombe.

Mechele schoot van dichtbij op Sels
Mechele schoot van dichtbij op Sels

Beide teams begonnen vrij zenuwachtig aan de partij. De eerste dreiging kwam van Club, maar Vanaken kon tot twee keer toe een poging niet kadreren. Na een dik kwartier bracht Gerkens Vanaken ten val op de rand van de zestien meter, maar scheidsrechter Visser liet doorspelen. De bezoekers hadden tot dan toe nog niets laten zien, maar kwamen na twintig minuten wel gevaarlijk opzetten. Markovic loodste Teodorczyk door de buitenspelval, maar Gabulov pareerde het schot van de Pool en had daarna ook een prima reflex in huis op de rebound van Markovic. Even later moest Gabulov opnieuw redding brengen op een poging van Teodorczyk.

Nakamba werkt de bal weg met een omhaal
Nakamba werkt de bal weg met een omhaal
Text: 

Blauw-Zwart kwam na verloop van tijd steeds beter in zijn spel en dat resulteerde ook in enkele kansen: Sels pareerde een harde knal van Nakamba en lag ook in de weg op een poging van Mechele, terwijl even later een pegel van Diatta net naast zoefde. Op slag van rust leek de Brugse aanvalslust dan toch resultaat op te leveren. Visser wees naar de stip na een handsbal van Dendoncker, maar kwam enkele minuten later op zijn beslissing terug na het bekijken van de videobeelden.

Na de pauze trokken de Bruggelingen opnieuw meteen ten aanval. Wesley speelde Diatta vrij op de linkerflank, maar Diaby kon zijn voorzet niet verzilveren. Aan de overkant kon ook Anderlecht dreigen, maar een kopbal van Dendoncker ging over doel. Club leek alles onder controle te hebben, maar kreeg kort voor het uur toch een opdoffer te verwerken. Gerkens bediende Teodorczyk en die kon – weliswaar vanuit buitenspel – de 0-1 binnentikken. Deze keer greep de VAR niet in.

Text: 

Blauw-Zwart leek van slag en had niet meteen een antwoord in huis. Ivan Leko gooide Emmanuel Dennis in de strijd, maar het was zowaar Anderlecht dat even later opnieuw kon scoren. Dendoncker kopte een vrije trap richting tweede paal en daar kon Morioka vanuit een scherpe hoek de 0-2 binnenkoppen. Leko bracht daarna ook Refaelov en Vossen in, en die laatste kon al bijna meteen tegenprikken. De Limburger kon na een scrimmage echter niet voldoende bij de bal.

Ruud Vormer wist met zijn ontgoocheling geen blijf
Ruud Vormer wist met zijn ontgoocheling geen blijf

Tien minuten voor tijd lukte het dan toch voor Club: een prima voorzet van Dennis werd door Vossen op Sels gedevieerd, maar Diaby kon de rebound alsnog binnenschieten. Visser twijfelde nog even, aangezien Sels de bal op de lijn leek te pakken, maar de videoref oordeelde dat de bal wel degelijk de doellijn overschreden had. De Bruggelingen gingen nu met man en macht op zoek naar de gelijkmaker. Sels pareerde echter de afstandsschoten van Nakamba en Dennis. In de slotseconden ging Dennis neer in de zestien meter, maar Visser oordeelde dat het geen penalty was. Het bleef dus 1-2, waardoor Club de voorsprong ziet slinken tot twee punten.

Jupiler Pro League: Play-Off 1 - speeldag 7

Toeschouwers: 28.500 – Jan Breydelstadion

Scheidsrechter: Lawrence Visser

Club Brugge: Vladimir Gabulov – Benoît Poulain, Brandon Mechele, Stefano Denswil (78’ Jelle Vossen) – Dion Cools (70’ Emmanuel Dennis), Ruud Vormer, Marvelous Nakamba, Hans Vanaken, Krépin Diatta – Abdoulay Diaby, Wesley Moraes (78’ Lior Refaelov). Bank: Ethan Horvath, Alexander Scholz, Timmy Simons, Jordy Clasie, Ivan Tomečak en Saulo Decarli. Coach: Ivan Leko.

RSC Anderlecht: Matz Sels – Josué Sa, Leander Dendoncker, Olivier Deschacht – Andy Najar, Sven Kums, Adrien Trebel, Lazar Markovic (90’ Alexis Saelemaekers) – Pieter Gerkens (85’ Uros Spajic), Lukasz Teodorczyk (70’ Silvère Ganvoula), Ryota Morioka. Coach: Hein Vanhaezebrouck.

Gele kaarten: Diaby, Dendoncker, Diatta, Trebel.

Rode kaarten: geen

Doelpunten: 58’ Teodorczyk (0-1), 73’ Morioka (0-2), 80’ Diaby (1-2).

 

Tekst: Steven Floin

Club Brugge - Anderlecht 06-05-2018

Related articles