Club gaat razendsnel naar dubbele voorsprong

8 minuten duurde het vooraleer Danjuma Club op rozen zette. Het was de op 7 na snelste dubbele voorsprong ooit voor Club. Dat en veel meer lees je in de facts na Club – Kortrijk!

BESLIST NA 8 MINUTEN

Club begon als een wervelwind aan de wedstrijd, met Arnaut Danjuma als de verpersoonlijking van een dominant Club. De Nederlander scoorde binnen de 8 minuten 2 keer op indentieke wijze en kon de wedstrijd beëindigen voor hij goed en wel begonnen was. Het was de op 7 na snelste dubbele voorsprong uit de Brugse geschiedenis. De snelste viel in 1985 bij Racing Jet Brussel, toen Degryse en Leo Van Der Elst al na 3 minuten konden scoren.

OPNIEUW JONGE DEBUTANT

Text: 

Na Brandon Baiye mocht nu ook Loïs Openda zijn debuut maken voor Blauw-Zwart. Tien minuten voor tijd viel de jonge Belg in. Met 18 jaar, 5 en 25 dagen is hij de op 32 na jongste debutant van Club en de op 1 na jongste van deze kern (enkel Baiye is een jaartje jonger).

Club gaat razendsnel naar dubbele voorsprong
Club gaat razendsnel naar dubbele voorsprong

EEN CLEAN SHEET TEGEN KVK

Voor het eerst in 4 thuismatchen tegen KV Kortrijk kon Club de nul houden. Kortrijk heeft het nooit makkelijk in Brugge, want in 30 thuiswedstrijden verloor Club nog nooit.

BRACE VOOR DANJUMA

Text: 

Arnaut Danjuma opende dus al snel zijn rekening voor Club met 2 goals in de eerste 8 minuten. Hij doet daarmee hetzelfde als landgenoten Ruud Vormer en Stefano Denswil, die ook al eens 2 keer wisten te scoren in 1 wedstrijd voor Club. Volgende doelstelling: een hattrick, om even goed als Ruud Geels, Foeke Booy en Robbie Rensenbrink te doen. Die laatste scoorde in 1970 zelf 5 keer in 1 match, toen Club met 10-0 won tegen Westerlo.

Club gaat razendsnel naar dubbele voorsprong
Club gaat razendsnel naar dubbele voorsprong

GEDEELDE LEIDERSPLAATS

Club en Anderlecht blijven de enige ploegen met het maximum van de punten. De twee topteams hebben hetzelfde doelsaldo, maar paars-wit scoorde 2 goals meer dan Blauw-Zwart.

Related articles