Club pakt gouden driepunter op Charleroi

Club Brugge heeft een uitstekende zaak gedaan in de strijd om de titel. Blauw-Zwart won dankzij goals van Vormer, Vanaken en Vossen met 1-3 op Charleroi en telt nu vier punten voorsprong op Standard. Als Club zondag niet verliest op Sclessin, dan is het kampioen!

Text: 

Ivan Leko voerde drie wijzigingen door aan het team dat zondag onderuit ging tegen Anderlecht. In doel kreeg Ethan Horvath de voorkeur op Vladimir Gabulov, waardoor de Amerikaan voor het eerst sinds 25 oktober in de basis stond. Ook Emmanuel Dennis mocht starten en werd door Leko op de linkerflank geposteerd. Krépin Diatta mocht daardoor samen met Wesley in de spits spelen. Op het middenveld ten slotte kreeg Jordy Clasie de voorkeur op Hans Vanaken.

Krépin Diatta begon in de spits
Krépin Diatta begon in de spits

Blauw-Zwart trok vanaf de openingsminuut ten aanval en dat leverde ook al vlug enkele kansen op via Wesley. Eerst werd een schot van de Braziliaan afgeblokt, even later ging zijn poging net over de lat en daarna kon hij net niet profiteren van het uitglijden van Dessoleil. De beste kans was evenwel voor Diatta: na een voorzet van Vormer kopte de Senegalees het leer van dichtbij recht op Penneteau. De thuisploeg kon daar zelf niets tegenover stellen, maar kwam na achttien minuten zowaar wel op voorsprong. Na een ongevaarlijke voorzet ging Dennis iets te driest leunen op Fall in de zestien meter en dus wees scheidsrechter Smet naar de stip. Rezaei nam het geschenk in dank aan en scoorde de 1-0.

Hans Vanaken viel in na de rust
Hans Vanaken viel in na de rust
Text: 

Club leek even van slag door dat doelpunt, maar trok daarna opnieuw ten aanval. Mechele en Denswil konden hun kopballen niet kadreren, terwijl Rezaei een hoekschop van Vormer bijna in eigen doel kopte. Ook twee afstandsschoten van Nakamba werden afgeblokt. Diatta en Dennis waren intussen van plaats gewisseld en dat bleek voor beide spelers een verbetering. Kort voor de rust kon het duo net niet bij een voorzet van Vormer.

Na de pauze kwam Vanaken in de plaats van Clasie en ging Blauw-Zwart nog meer druk zetten. De Bruggelingen kregen veel ruimte op de flanken, maar daardoor zat het centrum potdicht. Zo kon bijvoorbeeld na een knappe actie van Diatta niemand zijn voorzet verzilveren, terwijl Penneteau even later knap redding bracht op een schot van Cools. De tijd begon steeds meer te dringen voor de Bruggelingen en dus gooide Leko met Jelle Vossen nog een extra spits in de strijd.

Text: 

Club ging nu alles of niets spelen en dat leverde ook resultaat op! Kapitein Ruud Vormer gaf het goede voorbeeld en krulde een vrije trap prachtig in de winkelhaak. Dat doelpunt gaf Blauw-Zwart vleugels en even later moest Penneteau redding brengen op een schot van Diatta. Club was niet meer te stuiten en speelde de Zebra’s van het kastje naar de muur: na een knappe actie van Dennis zette Vossen Penneteau in de wind en die bediende Hans Vanaken die de 1-2 binnenschoot. Amper twee minuten later was de beslissing een feit: Dennis krulde een voorzet op het hoofd van Vossen en die kopte de 1-3 in doel.

Ruud Vormer bracht de ommekeer op gang met een prachtige vrije trap
Ruud Vormer bracht de ommekeer op gang met een prachtige vrije trap

Ivan Leko gooide daarna nog Timmy Simons in de strijd om zo de wedstrijd definitief op slot te doen. Charleroi probeerde nog te reageren, maar met uitzondering van een schot van Benavente kon het niet voor gevaar zorgen. Aan de overkant ging een knal van Diatta net naast en dus bleef het 1-3. Club Brugge doet dankzij deze zege een uitstekende zaak in de strijd om de titel. Als Blauw-Zwart zondag op Standard een punt pakt, dan is de titel een feit!

Jupiler Pro League: Play-Off 1 - speeldag 8

Toeschouwers: 11.156 – Stade du Pays De Charleroi

Scheidsrechter: Wim Smet

Charleroi: Nicolas Penneteau – Stergos Marinos, Javier Martos, Dorian Dessoleil, Francis N’Ganga – Mamadou Fall (69’ David Pollet), Cristophe Diandy (81’ Matias Nurio), Marco Ilaimaharitra, Amara Baby (81’ Chris Bedia) – Cristian Benavente, Kaveh Rezaei. Coach: Felice Mazzu.

Club Brugge: Ethan Horvath – Benoît Poulain, Brandon Mechele, Stefano Denswil – Dion Cools (59’ Jelle Vossen), Ruud Vormer, Marvelous Nakamba, Jordy Clasie (46’ Hans Vanaken), Emmanuel Dennis – Krépin Diatta, Wesley Moraes (79’ Timmy Simons). Bank: Vladimir Gabulov, Alexander Scholz, Lior Refaelov, Ivan Tomečak, Saulo Decarli en Jordi Vanlerberghe. Coach: Ivan Leko.

Gele kaarten: Diandy, Cools, N’Ganga, Diatta.

Rode kaarten: geen

Doelpunten: 18’ Rezaei (penalty, 1-0), 64’ Vormer (1-1), 71’ Vanaken (1-2), 73 Vossen (1-3).

 

Tekst: Steven Floin

Charleroi - Club Brugge 10-05-2018

Related articles