Club pakt vijftiende landstitel!!!

Club Brugge is de nieuwe landskampioen! Blauw-Zwart heeft zijn vijftiende landstitel gepakt dankzij een 1-1 gelijkspel op Standard. Laifis bracht de Rouches al vroeg op voorsprong, maar Jelle Vossen zorgde op slag van rust voor de gelijkmaker. Na de pauze gaf Club amper nog kansen weg en kroonde het zich oververdiend tot landskampioen!

Text: 

Hans Vanaken en Jelle Vossen werden na hun sterke invalbeurt op Charleroi beloond met een basisplaats. Jordy Clasie en Emmanuel Dennis moesten daardoor vrede nemen met een plaatsje op de bank. Krépin Diatta nam opnieuw de linkerflank voor zijn rekening. Standard is sterk bezig in de Play-Offs en dus lopen de Rouches over van vertrouwen. Ze gingen dan ook meteen op zoek naar een doelpunt en vonden dat ook na amper tien minuten: Horvath pareerde eerst een kopbal van Luyindama, maar was daarna kansloos op de rebound van Laifis.

Nakamba heerste op het middenveld
Nakamba heerste op het middenveld

De Bruggelingen waren meteen op achtervolgen aangewezen en lieten de kans liggen om vlug gelijk te maken. Eerst kon Vanaken balverlies van Cavanda niet afstraffen en even later kon Wesley net geen ploegmaat bereiken. Standard loerde intussen op de counter en versierde zo verschillende kansen: Horvath bracht redding op pogingen van Carcela en Edmilson, terwijl kort daarop schoten van datzelfde duo over en naast gingen.

Jelle Vossen maakte op slag van rust gelijk
Jelle Vossen maakte op slag van rust gelijk
Text: 

Club had het lastig, maar kon zich in het slotkwartier van de eerste helft toch herpakken. Blauw-Zwart ging steeds meer druk ontwikkelen en kwam twee keer dicht bij de gelijkmaker: eerst pareerde Ochoa een volley van Vanaken en even later bracht hij tot twee keer toe redding op een schot van Wesley. Kort voor de rust lukte het dan uiteindelijk toch. Vormer zette zich goed door in de zestien meter, bediende Jelle Vossen en die knalde de 1-1 voorbij Ochoa. Scheidsrechter Van Driessche ging wel nog de beelden bekijken wegens vermeend handspel van Vormer, maar keurde het doelpunt toch goed. Mpoku kon direct daarna ook scoren, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

Club putte uiteraard vertrouwen uit de gelijkmaker en begon ook sterk aan de tweede helft. Zo ging een poging van Vanaken naast, terwijl een voorzet van Vossen op het dak van het doel landde. De Bruggelingen hadden de match onder controle en kregen op het uur zelfs dé kans om op voorsprong te komen: Diatta pakte uit met een knappe actie op links en bediende Cools aan de verste paal, maar die zag zijn schot uiteenspatten op de vuisten van Ochoa.

Text: 

Een gemiste kans voor Club, dat daarna steeds meer achteruit kroop. Standard probeerde steeds meer naar voor te trekken, maar de Bruggelingen vochten voor elke centimeter grond. Twintig minuten voor tijd lanceerde Edmilson een raket richting winkelhaak, maar Ethan Horvath kon het leer nog net met de vingertoppen in hoekschop duwen.

Leko werd de lucht ingegooid na het behalen van de titel
Leko werd de lucht ingegooid na het behalen van de titel

De slotfase bleef uiteraard superspannend. Leko had intussen Timmy Simons in de strijd gegooid, om zo nog meer controle te hebben. Met uitzondering van een schot van Carcela creëerden de Rouches geen gevaar, terwijl aan de overkant Dennis verzuimde om Club nog de zege te bezorgen. Een puntje was echter voldoende en dus pakte Club Brugge oververdiend zijn vijftiende landstitel!

Jupiler Pro League: Play-Off 1 - speeldag 9

Toeschouwers: 27.670 – Stade Maurice Dufrasne

Scheidsrechter: Bram Van Driessche

Standard: Guillermo Ochoa – Luis Pedro Cavanda, Christian Luyindama, Konstantinos Laifis, Sébastien Pocognoli – Uche Agbo, Gojko Cimirot (75’ Duje Cop) – Paul-José Mpoku (61’ Carlinhos), Mehdi Carcela (90’ Moussa Djenepo), Junior Edmilson – Renaud Emond. Coach: Ricardo Sá Pinto.

Club Brugge: Ethan Horvath – Benoît Poulain, Brandon Mechele, Stefano Denswil – Dion Cools, Ruud Vormer, Marvelous Nakamba, Hans Vanaken (91’ Saulo Decarli), Krépin Diatta (78’ Emmanuel Dennis) - Wesley Moraes, Jelle Vossen (74’ Timmy Simons). Bank: Vladimir Gabulov, Alexander Scholz, Jordy Clasie, Lior Refaelov, Abdoulay Diaby, Ivan Tomečak en Emmanuel Dennis. Coach: Ivan Leko.

Gele kaarten: Vossen, Denswil, Carlinhos, Horvath, Dennis, Edmilson, Poulain, Vanaken, Nakamba.

Rode kaarten: geen

Doelpunten: 10’ Laifis (1-0), 42’ Vossen (1-1).

 

Tekst: Steven Floin

Standard - Club 13/05/18

Related articles