Club verliest in Deinze van AZ met 3-1

Club verloor zijn zesde oefenwedstrijd van dit seizoen met 3-1 van het Nederlandse AZ. Club kwam vroeg in de eerste helft 0-1 voor via Limbombe, maar spits Weghorst van AZ zorgde met een strafschop en twee veldgoals voor het 3-1 verlies.

Wedstrijdverslag Club - AZ

Club kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong na een fraaie actie van Palacios op de rechterkant. De Colombiaan bracht de bal voor doel en aan de tweede paal mikte Anthony Limbombe het leer naast doelman Bizot tegen de netten. AZ antwoordde met een schot van Seuntjens in de handen van Horvath. De Nederlanders plaatsen hoog druk, maar Blauw-Zwart vond de ruimte en voetbalde enkele kansen bij elkaar. Zo ging een kopbal van Vossen over doel en mikte Vanaken een afstandsschot naast doel.

Toch was het AZ dat halfweg de eerste helft op gelijke hoogte kwam. De scheidsrechter gaf een strafschop na een fout op Jahanbakhsh in de zestien, Weghorst plaatste de elfmeter in de linkerhoek buiten het bereik van Horvath. Club ging nadien terug op zoek naar de voorsprong, zo werd een knap afstandsschot van Lior Refaelov door doelman Bizot uit doel geweerd. Aan de overzijde keerde Horvath een indraaiende hoekschop van Jahanbakhsh op de lijn.

Club startte de tweede helft met dezelfde elf. Beide ploegen zorgden voor dreiging in de zestien, maar de laatste pass ontbrak telkens. Voorbij het uur zorgde AZ voor de 2-1 voorsprong, Weghorst werkte een flankvoorzet van Dos Santos in doel. Even later mikte AZ-spits Weghorst zijn derde van de middag al tegen de netten, na mistasten in de Brugse defensie.

Club ging meteen op zoek naar de aansluitingstreffer. Zo ging een kopbal van Vanlerberghe over doel en mikte Claudemir, na een fout op Vormer, een snel genomen vrije trap op de deklat. Ook een kopbal van Dennis belandde in de handen van Bizot. Aan de overzijde stopte doelman Horvath nog een schot van Jeremy Helmer, maar scoren zat er niet meer in voor Blauw-Zwart.

AZ

Marco Bizot - Jonas Svensson, Ron Vlaar, Stijn Wuytens, Thomas Ouwejan – Mats Seuntjes, Ben Rienstra, Joris Van Overeem – Calvin Stengs, Wout Weghorst, Alireza Jahanbakhsh

Club Brugge

Ethan Horvath - Helibelton Palacios, Benoit Poulain, Stefano Denswil, Laurens De Bock - Marvelous Nakamba (74’ Claudemir), Ruud Vormer, Hans Vanaken (74’ Jordi Vanlerberghe) - Lior Refaelov (65’ Emmanuel Dennis), Jelle Vossen (65’ Jérémy Perbet), Anthony Limbombe (74’ Dorin Rotariu)

Gele kaarten

21’ Rienstra, 64’ Nakamba

Doelpunten

4’ Limbombe (0-1), 27’ Weghorst (1-1, strafschop), 67’ 70’ Weghorst (2-1, 3-1)

 

Related articles