Club verliest met 0-1 van Charleroi

Club Brugge heeft het nieuwe jaar ingezet met een valse noot. Blauw-Zwart ging op eigen veld immers met 0-1 onderuit tegen Charleroi. Verdediger Angella scoorde na een dik kwartier het enige doelpunt van de partij. Door deze nederlaag vergroot de achterstand op leider Genk tot tien punten.

Text: 

Ivan Leko voerde drie wijzigingen door aan het elftal dat 2018 afsloot met een zege in Lokeren. Achterin nam Stefano Denswil zijn basisplaats weer in ten nadele van Matej Mitrović. Op het middenveld kwamen ook Ruud Vormer en Sofyan Amrabat opnieuw in de ploeg. Mats Rits en Siebe Schrijvers moesten daardoor vrede nemen met een plaatsje op de bank.

Gouden Schoen Vanaken kon de bezoekende defensie niet ontgrendelen
Gouden Schoen Vanaken kon de bezoekende defensie niet ontgrendelen

Blauw-Zwart trok meteen ten aanval, maar meer dan een kopbal van Denswil leverde dat aanvankelijk niet op. Charleroi kon al vlug het evenwicht herstellen en zorgde ook voor de meeste dreiging: Horvath kon een terugspeelbal van Poulain nog net wegwerken en moest daarna ook redding brengen op een schot van Ilaimaharitra. Club had het lastig met de vinnige Zebra’s en kwam na een dik kwartier ook op achterstand: Nurio schilderde een hoekschop op het hoofd van Gabriele Angella en de verdediger kopte de 0-1 overhoeks binnen.

Sofyan Amrabat in duel met Benavente
Sofyan Amrabat in duel met Benavente
Text: 

De Bruggelingen moesten nu wel een versnelling hoger schakelen, maar botsten op een erg stevige organisatie. Zo werd een schot van Amrabat afgeblokt, terwijl Penneteau redding bracht op pogingen van Wesley en Vormer. Het was uiteindelijk wachten op een geniale ingeving van Gouden Schoen Vanaken. Clinton Mata devieerde zijn knappe voorzet echter tegen de deklat. Op slag van rust werd ook een schot van Dennis nog afgeblokt.

Na de pauze kwam Siebe Schrijvers in de plaats van Nakamba en die kon al meteen dreigen. Zijn poging dwarrelde echter over doel. Aan de overkant kon ook Ilaimaharitra zijn schot niet kadreren. Club probeerde de druk op te voeren, maar kende pech in de afwerking. Zo ging een lage schuiver van Vormer centimeters naast. De Bruggelingen gingen steeds hoger spelen, maar gaven daardoor ook meer ruimte weg. Na een terugspeelbal van Amrabat leek Osimhen daarvan te profiteren, maar Horvath bracht redding met de voet.

Text: 

Blauw-Zwart nam steeds meer risico’s, met alle gevolgen vandien. De pijlsnelle Osimhen lag voortdurend op de loer en kwam halfweg de tweede helft erg dicht bij de 0-2. Zijn afgeweken schot ging evenwel net naast. Leko gooide daarna ook Diatta en later Openda in de strijd. De verdiende gelijkmaker bleef echter achterwege. Vooral Siebe Schrijvers kwam er erg dicht bij, maar zijn schot strandde op de buitenkant van de paal.

Siebe Schrijvers trof de buitenkant van de paal
Siebe Schrijvers trof de buitenkant van de paal

Ook in de slotfase bleven de Bruggelingen zich de tanden stuk bijten op de bezoekende defensie. Zo kopte Diatta een voorzet van Vormer over doel, terwijl Penneteau een voorzet-schot van diezelfde Diatta kon wegboksen. In de blessuretijd kwam Club nog enkele keren dicht bij de gelijkmaker: een poging van Vanaken ging via een verdediger naast en Penneteau redde een schot van Dennis. Het bleef echter 0-1, waardoor Blauw-Zwart de achterstand op leider Genk ziet oplopen tot tien punten.

Jupiler Pro League – Speeldag 22

Toeschouwers: 26.000 – Jan Breydelstadion

Scheidsrechter: Alexandre Boucaut

Club Brugge: Ethan Horvath – Benoît Poulain (79’ Loïs Openda), Brandon Mechele, Stefano Denswil – Clinton Mata (68’ Krépin Diatta), Ruud Vormer, Sofyan Amrabat, Marvelous Nakamba (46’ Siebe Schrijvers), Hans Vanaken, Emmanuel Dennis – Wesley Moraes. Bank: Karlo Letica, Dion Cools, Mats Rits en Saulo Decarli. Coach: Ivan Leko.

Charleroi: Nicolas Penneteau – Javier Martos, Gabriele Angella, Dorian Dessoleil - Stergos Marinos, Marco Ilaimaharitra, Cristophe Diandy, Gaetan Hendrickx, Matias Nurio (94’ Steeven Willems) – Cristian Benavente (76’ Massimo Bruno), Victor Osimhen (93’ Jérémy Perbet). Coach: Felice Mazzu.

Gele kaarten: Poulain, Amrabat, Diandy, Dennis, Mechele.

Rode kaarten: geen

Doelpunt: 18’ Angella (0-1).

 

Tekst: Steven Floin

Club Brugge - Charleroi 20-01-2019

Related articles