Club verliest met 1-3 van Zulte Waregem

Club Brugge heeft op eigen veld een 1-3 nederlaag geleden tegen Zulte Waregem. Harbaoui bracht de bezoekers al vroeg op voorsprong en Bongonda sloeg daarna Blauw-Zwart met twee goals helemaal knock-out. Club kon uiteindelijk nog de eer redden dankzij een owngoal van De fauw.

Text: 

Door het blessureleed van tal van spelers moest Ivan Leko noodgedwongen sleutelen aan zijn elftal. Saulo Decarli, die ook tegen Charleroi al aan de aftrap stond, nam centraal links de plaats in van de geblesseerde Denswil. Door het ontbreken van een echte linkerwinger posteerde Leko Mats Rits op de linkerflank. Bovendien kwamen Benoît Poulain en Siebe Schrijvers opnieuw in de ploeg.

Mats Rits nam de linkerflank voor zijn rekening
Mats Rits nam de linkerflank voor zijn rekening

Club kon na vijf minuten als eerste voor gevaar zorgen, toen Bürki een voorzet van Schrijvers net naast zijn eigen doel devieerde. Na dik tien minuten stak ook Zulte Waregem voor het eerst de neus aan het venster en dat resulteerde meteen in een doelpunt. Nakamba tikte Bongonda aan binnen de zestien meter en scheidsrechter Boucaut wees na het bekijken van de beelden naar de stip. Harbaoui aarzelde niet en knalde de 0-1 voorbij Horvath.

Sofyan Amrabat viel in aan de rust
Sofyan Amrabat viel in aan de rust
Text: 

De Bruggelingen  leken van slag en konden met uitzondering van een schot van Schrijvers niet meteen reageren. In het slotkwartier van de eerste helft begon Club de druk op te voeren en dat resulteerde in twee prima kansen: Vanaken kopte een voorzet van Vormer net over en mikte daarna een vrije trap via de deklat over doel. In plaats van 1-1 werd het op slag van rust echter 0-2: Buffel kon net niet bij een pass van De Pauw, maar aan de tweede paal kon Bongonda het leer binnenschieten.

Na de pauze kwam Sofyan Amrabat in de plaats van Mats Rits. Blauw-Zwart trok meteen ten aanval, in de hoop zo vlug mogelijk de aansluitingstreffer te scoren. Zo pakte Schrijvers uit met een knap schot, maar zijn poging zoefde net over de deklat. Club botste echter op een efficiënt Zulte Waregem, want bij hun eerste kans na de rust was het opnieuw raak: een schot van Bongonda week af op Mata en caprioleerde zo over Horvath in doel.

Text: 

Blauw-Zwart stond nu voor een loodzware opdracht. Leko gooide met Rezaei een extra aanvaller in de strijd, maar het waren de bezoekers die via De Pauw bijna opnieuw scoorden. Ook Openda viel even later in en die kon meteen Vormer bedienen. De Nederlander kon ook scoren, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Dik tien minuten voor tijd werd de Brugse aanvalsdrang uiteindelijk toch beloond, toen een voorzet van Vormer in eigen doel werd gegleden door De fauw.

Hans Vanaken wordt op de huid gezeten door De fauw
Hans Vanaken wordt op de huid gezeten door De fauw

Club kreeg nu opnieuw wat hoop, maar Zulte Waregem bleef erg goed georganiseerd spelen. Bovendien bleef het met de aalvlugge Bongonda loeren op de counter en kwam het via Harbaoui nog dicht bij een vierde doelpunt. In de absolute slotfase kwamen de Bruggelingen nog drie keer dicht bij de aansluitingstreffer: Bossut pareerde een schot van Poulain, een vrije trap van Vanaken ging over en een knal van Amrabat zoefde naast. Het bleef dus 1-3, waardoor Club Brugge zijn eerste thuisnederlaag van het seizoen leed.

Jupiler Pro League – Speeldag 16

Toeschouwers: 26.000 – Jan Breydelstadion

Scheidsrechter: Alexandre Boucaut

Club Brugge: Ethan Horvath – Benoît Poulain, Brandon Mechele, Saulo Decarli (54’ Kaveh Rezaei) – Clinton Mata, Ruud Vormer, Marvelous Nakamba, Hans Vanaken, Mats Rits (46’ Sofyan Amrabat) – Siebe Schrijvers (70’ Loïs Openda), Wesley Moraes. Bank: Karlo Letica, Luan Peres, Matej Mitrović, Noah Fadiga, Brandon Baiye. Coach: Ivan Leko.

Zulte Waregem: Sammy Bossut – Davy De fauw, Michaël Heylen, Marvin Baudry, Marco Bürki – Nill De Pauw, Florian Tardieu, Thomas Buffel (82’ Mikael Soisalo), Sandy Walsh, Theo Bongonda (86’ Henrik Bjordal) – Hamdi Harbaoui. Coach: Francky Dury.

Gele kaarten: Bossut.

Rode kaarten: geen

Doelpunten: 12’ Harbaoui (penalty, 0-1), 44’ Bongonda (0-2), 51’ Bongonda (0-3), 78’ De fauw (owngoal, 1-3).

 

Tekst: Steven Floin

Club Brugge - Zulte Waregem 23-11-2018

Related articles