Club verliest met 3-1 van Standard

Club Brugge heeft op Standard zijn eerste competitienederlaag geleden. Carcela en Emond brachten de Rouches 2-0 voor, maar dankzij een owngoal van Luyindama kwam Blauw-Zwart terug in de wedstrijd. Marin scoorde echter de 3-1 en telde Club zo volledig uit.

Text: 

Het elftal dat woensdag aan de aftrap verscheen tegen Atlético Madrid onderging drie wijzigingen. Clinton Mata kreeg zijn eerste basisplaats voor Blauw-Zwart en verving op de rechterflank Thibault Vlietinck. Centraal achterin kreeg Matej Mitrović de voorkeur op Poulain, terwijl voorin Emmanuel Dennis in steun speelde van diepe spits Wesley. Siebe Schrijvers verdween daardoor naar de bank.

Clinton Mata verscheen voor het eerst aan de aftrap
Clinton Mata verscheen voor het eerst aan de aftrap

De Rouches grepen de Bruggelingen meteen bij de keel en dwongen zo al vroeg enkele kansen af: een harde knal van Cavanda zoefde voorlangs en even later ging ook een schot van Mpoku naast. Na dik tien minuten kwam Standard nog dichter bij een doelpunt: eerst kon Emond een voorzet niet verzilveren en daarna kon Letica met een geweldige reflex ook de rebound uit zijn doelvlak ranselen. Club was meteen wakker geschud en kon halfweg de eerste helft zelf reageren: Vanaken verlengde een vrije trap van Vormer net naast en Dennis kon een aflegger van Wesley niet verzilveren.

Dennis in duel met Luyindama
Dennis in duel met Luyindama
Text: 

De thuisploeg speelde erg gretig en schakelde op het halfuur nog een versnelling hoger. Eerst devieerde Emond een voorzet van Carcela naast, vervolgens ging een afgeweken schot van Djenepo net naast en even later zoefde een poging van Laifis voorlangs. Blauw-Zwart had het lastig en incasseerde acht minuten voor de rust uiteindelijk toch een doelpunt: Marin torpedeerde Wesley op het middenveld en bediende Carcela die de 1-0 binnenschoof. Club leek even het noorden kwijt en mocht blij zijn dat even later een schicht van Mpoku naast ging.

De Bruggelingen hoopten direct na de pauze het evenwicht te herstellen, maar waren niet scherp genoeg in de afwerking: Dennis schilderde een voorzet op het hoofd van de vrijstaande Wesley, maar die kopte het leer recht op Ochoa. Even later ging een schot van de Braziliaan over doel, terwijl Ochoa de doorgebroken Dennis van een doelpunt kon houden. Aan de overkant bracht Letica redding op een schot van Carcela en gingen pogingen van Cimirot en Emond over en naast.

Text: 

Club probeerde steeds meer op te schuiven richting het doel van Ochoa, maar kreeg net dan een tweede tegentreffer te slikken: Fai bediende Emond en die knalde de 2-0 in de verste hoek binnen. Blauw-Zwart stond nu voor een loodzware opdracht, maar kon wel vlug reageren. Hans Vanaken probeerde met een lage voorzet Wesley te bereiken aan de verste paal, maar het was Luyindama die de bal in eigen doel gleed. 2-1 dus, waardoor Club weer volop in de match zat.

Wesley slaagde er niet in om te scoren
Wesley slaagde er niet in om te scoren

De Bruggelingen zetten in de slotfase alles op alles om alsnog een punt uit de brand te slepen. Mats Rits probeerde het met een afstandsschot, maar zijn poging ging via een Luiks been naast. Standard loerde intussen op de counter en kon tien minuten voor tijd de match definitief beslissen. Na een hoekschop van Vormer gleed Danjuma weg, waardoor Marin er alleen van door kon gaan en de 3-1 kon binnenschieten. Met uitzondering van een kopbal van Wesley kon Club niet meer reageren en dus was de eerste competitienederlaag van Blauw-Zwart een feit.

Jupiler Pro League – Speeldag 10

Toeschouwers: 27.000 – Stade Maurice Dufrasne

Scheidsrechter: Bart Vertenten

Standard: Guillermo Ochoa – Luis Pedro Cavanda, Christian Luyindama, Konstantinos Laifis, Collins Fai – Gojko Cimirot, Razvan Marin, Paul-José Mpoku (83’ Uche Agbo) - Mehdi Carcela, Renaud Emond (90’ Zinho Vanheusden), Moussa Djenepo (92’ William Balikwisha). Coach: Michel Preud’homme.

Club Brugge: Karlo Letica – Matej Mitrović, Brandon Mechele, Stefano Denswil – Clinton Mata (60’ Thibault Vlietinck), Ruud Vormer (81’ Jelle Vossen), Mats Rits, Hans Vanaken, Arnaut Danjuma – Emmanuel Dennis (66’ Siebe Schrijvers), Wesley Moraes. Bank: Ethan Horvath, Benoît Poulain, Krépin Diatta, Marvelous Nakamba, Saulo Decarli en Loïs Openda. Coach: Ivan Leko.

Gele kaarten: Mechele, Denswil.

Rode kaarten: geen

Doelpunten: 37’ Carcela (1-0), 62’ Emond (2-0), 67’ Luyindama (owngoal, 2-1), 79’ Marin (3-1).

 

Tekst: Steven Floin

Standard - Club Brugge 07-10-2018

Related articles