Club verplettert AA Gent met 0-4

Club Brugge heeft een knappe 0-4 overwinning behaald op het veld van AA Gent. Arnaut Danjuma bracht Blauw-Zwart op voorsprong met een erg knappe goal en na de pauze telde Wesley de Buffalo’s helemaal uit dankzij een zuivere hattrick.

Text: 

De Brugse basiself onderging twee wijzigingen in vergelijking met de partij van dinsdag tegen Borussia Dortmund. Brandon Mechele verving centraal achterin Matej Mitrović, terwijl voorin Siebe Schrijvers de voorkeur kreeg op Jelle Vossen. Beide teams kregen al vroeg een goede kans: een schot van Andrijasevic ging naast, terwijl aan de overkant Kalinic redding bracht op een voorzet van Vlietinck, waardoor Wesley er net niet bij kon.

Thibault Vlietinck verscheen opnieuw aan de aftrap
Thibault Vlietinck verscheen opnieuw aan de aftrap

Het spel ging goed over en weer, maar het waren de Buffalo’s die op het kwartier het dichtste bij een doelpunt kwamen: een afgeweken schot van David belandde voor de voeten van Andrijasevic, maar Letica kon met een prima reflex de nul op het bord houden. Aan de overkant ging Arnaut Danjuma twee keer zijn kans, maar eerst bracht Kalinic redding en daarna ging het schot van de Nederlander naast. Ook Gent dreigde nog twee keer, maar Yaremchuk en Andrijasevic konden hun pogingen niet kadreren.

Danjuma opende de score met een erg knappe goal
Danjuma opende de score met een erg knappe goal
Text: 

Club had het lastig met de Buffalo’s, maar kon na een dik halfuur toch toeslaan. Letica redde een schot van Odjidja, gaf de bal mee met Vanaken en die lanceerde op zijn beurt Danjuma. De Nederlander hield Plastun af en knalde het leer met links staalhard in de winkelhaak. Gent probeerde meteen te reageren, maar pogingen van Andrijasevic en Asare leverden niets op. Aan de overkant ging een volley van Schrijvers over doel. Op slag van rust werd het nog twee keer warm voor het Brugse doel, maar Letica duwde een schot van David over de lat, terwijl een poging van Chakvetadze voorlangs ging.

Gent maakte op basis van de kansen aanspraak op de gelijkmaker, maar het was Club dat bij het begin van de tweede helft genadeloos toesloeg. Vanaken en Danjuma rolden met hun tweetjes de Gentse linkerflank op, Danjuma gaf de bal laag voor doel en daar kon Wesley van dichtbij de 0-2 binnentikken. De Buffalo’s wilden wel reageren, maar de Brugse verdediging gaf geen krimp. Plastun kon als enige dreigen, maar zijn kopbal ging naast.

Text: 

Club stond met vertrouwen te voetballen en liet verschillende kansen op de 0-3 onbenut. Zo kon Kalinic redding brengen op een kopbal van Danjuma en een schot van Vanaken. Gent leek klaar voor de genadeslag, maar kon daarna toch nog even de rug rechten. Letica speelde evenwel een uitstekende partij en redde pogingen van Andrijasevic, Odjidja en David. De Bruggelingen waren niet onder de indruk en legden de wedstrijd een kwartier voor tijd dan toch in een beslissende plooi: na een prachtige doorsteekpass van Vormer kon Wesley alleen op doel af gaan en de Braziliaan schoof de 0-3 in doel.

Wesley scoorde een zuivere hattrick
Wesley scoorde een zuivere hattrick

De thuisploeg was nu volledig uitgeteld. Letica moest wel nog redding brengen op een schot van Bronn, maar Club bleef autoritair voetballen. Van vermoeidheid na de midweekmatch tegen Dortmund was geen sprake, want Blauw-Zwart freewheelde zelfs nog naar de 0-4. Een voorzet van Cools belandde bij de vrijstaande Wesley en die kon van dichtbij zijn hattrick binnen knallen. Een knappe zege voor Club dus, dat zo ongeslagen aan de leiding blijft.

Jupiler Pro League – Speeldag 8

Toeschouwers: 17.000 – Ghelamco Arena

Scheidsrechter: Jonathan Lardot.

AA Gent: Lovre Kalinic - Arnaud Souquet (65’ Jean-Luc Dompé), Igor Plastun, Dylan Bronn, Nana Asare – Vadis Odjidja, Birger Verstraete, Franko Andrijasevic (73’ Stallone Limbombe) – Roman Yaremchuk (68’ Taiwo Awoniyi), Jonathan David, Giorgi Chakvetadze. Coach: Yves Vanderhaeghe.

Club Brugge: Karlo Letica – Benoît Poulain, Brandon Mechele, Stefano Denswil – Thibault Vlietinck (75’ Dion Cools), Ruud Vormer, Mats Rits, Hans Vanaken, Arnaut Danjuma (71’ Emmanuel Dennis) – Siebe Schrijvers (78’ Sofyan Amrabat), Wesley Moraes. Bank: Ethan Horvath, Luan Peres, Jelle Vossen, Matej Mitrović, Saulo Decarli en Loïs Openda. Coach: Ivan Leko.

Gele kaarten: Poulain, Vormer, Vlietinck, Bronn.

Rode kaarten: geen

Doelpunten: 33’ Danjuma (0-1), 50’ Wesley (0-2), 75’ Wesley (0-3), 82’ Wesley (0-4).

 

Tekst: Steven Floin

AA Gent - Club Brugge 23-09-2018

Related articles