Club verplettert Antwerp met 5-1

Club Brugge heeft de topper tegen Antwerp met ruime 5-1 cijfers gewonnen. Dennis en Schrijvers bezorgden Blauw-Zwart een 2-0 voorsprong bij de rust en daarna zorgden Rits en opnieuw Dennis voor de definitieve beslissing. Van Damme kon nog de eer redden voor Antwerp, maar Hans Vanaken zorgde met een penalty voor de kers op de taart.

Text: 

Door de schorsing van Stefano Denswil en Ruud Vormer moest Ivan Leko noodgedwongen twee wissels doorvoeren aan zijn basiselftal. Achterin kwam Benoît Poulain – terug uit schorsing – opnieuw in de ploeg, waardoor Mitrović de plaats innam van Denswil links in de driemansverdediging. Bovendien verscheen ook Siebe Schrijvers aan de aftrap. De Limburger speelde in steun van diepe spits Wesley.

Clinton Mata in duel met Lior Refaelov
Clinton Mata in duel met Lior Refaelov

Club greep de bezoekers meteen bij de keel en kon ook direct voor gevaar zorgen: een pegel van Wesley zoefde over de lat, terwijl Dennis net niet bij een voorzet van Mata kon. De Bruggelingen bleven baas en kwamen na dik tien minuten nog dichter bij een doelpunt. Vanaken stuurde Rits knap diep, maar Bolat kon redding brengen. De verdiende 1-0 viel uiteindelijk halfweg de eerste helft: Emmanuel Dennis sneed naar binnen en zijn voorzet waaide voorbij alles en iedereen in doel.

Siebe Schrijvers zorgde met een knappe goal voor de 2-0
Siebe Schrijvers zorgde met een knappe goal voor de 2-0
Text: 

Door die Brugse voorsprong moest Antwerp nu wel ten aanval trekken. Club verdedigde evenwel sterk en gaf geen enkele kans weg. Blauw-Zwart kon zelf ook niet meteen meer dreigen, maar vijf minuten voor de rust slaagde het er wel in de voorsprong te verdubbelen. Wesley stak de bal in de rug van de bezoekende defensie en daar lobde Siebe Schrijvers de bal in één tijd over Bolat in doel. Een erg knap doelpunt, waardoor de Bruggelingen met een geruststellende 2-0 voorsprong de rust indoken.

Na de pauze konden de bezoekers voor het eerst zelf dreigen, maar na een doorsteekpass van Refaelov liet Mbokani de bal te ver van de voet springen waardoor Horvath makkelijk kon ingrijpen. De Bruggelingen waren niet onder de indruk en konden de wedstrijd na tien minuten in de tweede helft definitief beslissen. Wesley knalde het leer vanuit de draai op Bolat, maar Rits was goed gevolgd en kon de 3-0 van dichtbij binnentikken.

Text: 

Club zat nu helemaal in een zetel en scoorde even later zelfs de 4-0: een vrije trap van Vanaken werd door Emmanuel Dennis fraai binnengekopt. Antwerp wist niet meer van welk hout pijlen maken en ontsnapte direct daarna zelfs aan de 5-0. Na een doorsteekpass van Rits omspeelde Vanaken Bolat, maar zijn schot strandde op de buitenkant van de paal. Aan de overkant trof ook Haroun de paal en ging zijn rebound hoog over.

Rits en Dennis zorgden na de pauze voor de definitieve beslissing
Rits en Dennis zorgden na de pauze voor de definitieve beslissing

De wedstrijd was uiteraard gespeeld, maar de bezoekers slaagden er uiteindelijk toch nog in om de eer te redden toen Jelle Van Damme het leer aan de tweede paal kon binnenkoppen. Club had evenwel meteen een reactie in huis: Lamkel Zé maaide Mata onderuit in de zestien meter en dus wees scheidsrechter Smet naar de stip. Hans Vanaken aarzelde niet en knalde de 5-1 eindstand op het bord. Dankzij deze zege staat Blauw-Zwart weer wat steviger tweede en kan het donderdag met vertrouwen afreizen naar Lokeren.

Jupiler Pro League – Speeldag 20

Toeschouwers: 27.000 – Jan Breydelstadion

Scheidsrechter: Wim Smet

Club Brugge: Ethan Horvath – Benoît Poulain, Brandon Mechele, Matej Mitrović – Clinton Mata, Mats Rits, Marvelous Nakamba, Hans Vanaken, Emmanuel Dennis (67’ Dion Cools) – Siebe Schrijvers (69’ Sofyan Amrabat), Wesley Moraes (78’ Loïs Openda). Bank: Karlo Letica, Luan Peres, Cyril Ngonge en Brandon Baiye. Coach: Ivan Leko.

Antwerp: Sinan Bolat – Dylan Batubinsika, Jelle Van Damme, Matheus Borges - Sambou Yatabaré, Egor Nazarina (58’ Didier Lamkel Zé), Faris Haroun, Lior Refaelov (66’ Jonathan Bolingi), Simen Juklerød (71’ Ivo Rodrigues) – William Owusu, Dieumerci Mbokani. Coach: Laszlo Bölöni.

Gele kaarten: Refaelov, Van Damme, Rodrigues, Bolingi, Amrabat, Mbokani.

Rode kaarten: geen

Doelpunten: 21’ Dennis (1-0), 39’ Schrijvers (2-0), 54’ Rits (3-0), 65’ Dennis (4-0), 84’ Van Damme (4-1), 87’ Vanaken (penalty, 5-1).

 

Tekst: Steven Floin

Club Brugge - Antwerp 23-12-2018

Related articles