Club wint altijd als Cools scoort

Ook na de felbevochten zege in Moeskroen rakelen we weer enkele opvallende cijfers en facts op over de wedstrijd.

LUCKY CHARM COOLS

Dion Cools viel in en scoorde zijn 8ste goal voor Club Brugge. Wie de statistieken goed in het oog houdt, kon nadien al rustig gaan zitten, want telkens als de belofteninternational scoort, wint Blauw-Zwart zijn wedstrijd. Het was trouwens de eerste goal van Cools als invaller bij Club.

BRAZIL

Met Luan Peres maakten 6 van de 7 zomertransfers al hun debuut in Brugse loondienst. Peres werd de 11de Braziliaan die bij Club aan spelen toekomt. De andere 10? Alexandre Da Silva, Wiver Hernandes Da Silva, José Duarte, Victor Simoes, Marcos Camozzato, Fernando Menegazzo, Felipe Gedoz, Claudemir, Leandro Pereira en Wesley.

VEERKRACHT

Wesley slikte de 175ste rode kaart in de geschiedenis van Blauw-Zwart. Dat gebeurde al in het openingskwartier, wat meestal het begin van een moeilijke match inluidt. Voor Club blijkt dat echter niet vaak zo: van de 8 keren dat Blauw-Zwart in het openingskwartier rood kreeg, won het 4 keer en verloor het slechts 1 keer. Die nederlaag kwam er in 2013 tegen Zulte Waregem, toen Oscar Duarte na 11 minuten rood kreeg van scheidsrechter Boucaut.

 

Wist je dat: de rode kaart werd pas ingevoerd in de jaren ’60. Voor Club kreeg Robert Deurwaerder in 1963 de eerste rode kaart ooit, tegen FC Turnhout.

100

Naast de 150ste match van Hans Vanaken, was het ook de 100ste competitiematch van Jelle Vossen voor Club. Vossen scoorde niet en ziet zo Ivan Santini uitlopen in het klassement voor de Gouden Stier. Ook Mats Rits (180 matchen in Eerste Klasse) en Alexander Scholz (150 matchen in Eerste Klasse) vierden een jubileum.

Related articles