Club wint met 1-2 tegen FC Groningen

Club Brugge sloot de oefenstage in Sotogrande af met een 2-1 zege tegen de Nederlandse eredivisieclub FC Groningen. Vossen en Vanaken scoorden de Brugse goals. Veldwijk effende kort na de rust de stand. Nieuwkomers Tomecak en Diatta speelden hun eerste minuten in het blauw-zwarte shirt, doelman Gabulov keek voorlopig vanop de tribune toe.

Text: 

De trainingsintensiteit voor Abdoulay Diaby beperkte zich de voorbije stageweek in Spanje tot krachtoefeningen en individuele sessies. Het is veeleer uit voorzorg dat de Malinees het iets rustiger aandoet om de adductoren niet over te belasten. Ook Mechele, Vanaken en Wesley keken bij de start van de wedstrijd tegen Groningen langs de zijlijn toe. Het resulteerde in welgekomen speelminuten voor Masovic, Clasie, Refaelov en Vossen.

Club wint met 1-2 tegen FC Groningen
Club wint met 1-2 tegen FC Groningen

Club nam het heft zoals verwacht meteen in handen, wat veldoverwicht en balbezit op de vijandige helft opleverde. In de prille beginfase kreeg Blauw-Zwart al een eerste kans om de score te openen. Refaelov werd net voor de grote rechthoek foutief gestuit en Vormer rook als vrijschopspecialist vanzelfsprekend zijn kans. Zijn poging scheerde de deklat.

Club wint met 1-2 tegen FC Groningen
Club wint met 1-2 tegen FC Groningen
Text: 

Zonder écht hard op het gaspedaal te moeten duwen, bleven de Bruggelingen moeiteloos de wedstrijd controleren. Bij de kleinste tempoversnelling kwamen onze Noorderburen in de problemen. De verdiende openingstreffer kwam er even na het kwartier. Een heerlijke doorsteekvoorzet van Refaelov kwam perfect in de loop van Vossen, die niet aarzelde om met zijn linker de Nederlandse netten een eerste keer te doen trillen. Alleen de doelpunten ontbraken tijdens het verdere verloop van de eerste helft om het Brugse overwicht voorts in de verf te zetten.

 

Bij het ingaan van de tweede helft werden er langs Brugse zijde zes wissels doorgevoerd. Horvath, Simons,  Mechele, Vanaken, Wesley en Dennis kregen op hun beurt speelminuten. Club probeerde op zijn elan door te gaan, maar het was al snel Groningen dat er in slaagde bij één van de weinige degelijke tegenprikken de stand in evenwicht te brengen via Lars Veldwijk, heel recentelijk nog op de loonlijst van KV Kortrijk prijkend.

Lior Refaelov bleef de aandacht opeisen met enkele mooie bewegingen en doorsteekpasses. Helaas konden Dennis en Wesley de opgelegde kansen niet afwerken. Tijdens de laatste twintig minuten werd Club opnieuw baas op elk vlak. Groningen kon het niet meer belopen en met de inbreng van nieuwkomers Tomecak en Diatta kreeg Club steeds meer kansen. Vanaken bewees op zijn beurt ook haarfijn een vrijschop te kunnen omzetten. Een kwartier voor affluiten krulde hij de bal in doel. Tijdens de slotfase wijzigde het spelbeeld niet meer.

 

Club Brugge : (1ste helft) Hubert, Poulain, Masovic, Denswil, Cools, Nakamba, Clasie, Vormer, Refaelov, Limbombe, Vossen

Tweede helft : Horvath, Masovic, Simons, Mechele, Cools, Nakamba, Vanaken, Refaelov (73’ Diatta), Dennis, Vossen (60’ Tomecak), Wesley.

FC Groningen - Club Brugge 10-01-18

Related articles