Club wint met 2-5 op Zulte Waregem

Club Brugge heeft na een ware demonstratie met 2-5 gewonnen op Zulte Waregem. Blauw-Zwart leidde bij de rust al met 0-3 na een owngoal van Tardieu en doelpunten van Rezaei en Dennis. Na de pauze konden ook Danjuma en Rits hun goaltje meepikken.

Text: 

Ivan Leko behield het vertrouwen in het elftal dat vorige week Anderlecht versloeg. Kaveh Rezaei speelde dus weer samen met Wesley Moraes in de spits, terwijl de flanken met Dennis en Danjuma opnieuw erg offensief oogden. Francky Dury wou niet onderdoen en bracht met Bedia, Sylla en Harbaoui drie spitsen aan de aftrap. Blauw-Zwart schoot als een komeet uit de startblokken en drukte Zulte Waregem tijdens de aanvangsfase volledig weg. Bossut kon eerst nog redding brengen op een poging van Vanaken, maar was na amper drie minuten al kansloos toen Florian Tardieu een voorzet van Vormer ongelukkig in eigen doel devieerde.

Rezaei scoorde zijn eerste goal voor Blauw-Zwart
Rezaei scoorde zijn eerste goal voor Blauw-Zwart

Club bleef ook daarna doorduwen: Poulain kopte een hoekschop voorlangs, terwijl Dennis – weliswaar vanuit buitenspel – een dot van een kans verkwanselde. Geen nood echter, want halfweg de eerste helft konden de Bruggelingen hun voorsprong verdubbelen: Bedia trok Mitrović neer in de zestien meter en dus wees scheidsrechter Laforge naar de stip. Kaveh Rezaei knalde de penalty staalhard voorbij Sammy Bossut en scoorde zo zijn allereerste doelpunt voor Blauw-Zwart.

Dennis kopte de 0-3 binnen
Dennis kopte de 0-3 binnen
Text: 

De thuisploeg leek een vogel voor de kat, maar kreeg plots toch een prima kans: na een te korte terugspeelbal van Danjuma kon Bedia Letica omspelen, maar zijn poging streelde de deklat. De Bruggelingen waren niet onder de indruk en konden even later de match al beslissen: Dennis kon eerst Wesley en daarna Rezaei net niet bereiken, maar tien minuten voor de rust kopte de Nigeriaan een hoekschop van Vanaken overhoeks binnen. Letica bracht daarna knap redding op een poging van Harbaoui en dus dook Club na een ware demonstratie met 0-3 de rust in.

Zulte Waregem hoopte na de pauze te reageren, maar werd meteen de adem afgesneden door Danjuma. De Nederlander sneed naar binnen en knalde de 0-4 van op ruime afstand prachtig voorbij Bossut. De thuisploeg kon daarna plots wel reageren, maar een poging van Sylla streelde de lat, terwijl Letica redding bracht op een volley van Demir. Tussendoor was de beste kans voor Rezaei, maar het schot van de Iraniër ging via een Waregems been net naast.

Text: 

Dury gooide kort voor het uur Buffel en Bongonda in de strijd en dat leek voor een opflakkering te zorgen bij de thuisploeg. Zo moest Letica redding brengen op een harde knal van Bedia. Lang duurde die aanvalsdrift niet, want Club nam daarna opnieuw het commando over. Bossut kon zowel Cools als Vanaken het scoren beletten, een schot van Wesley ging naast, een poging van Vanaken werd van de lijn geveegd en een prachtige volley van opnieuw Vanaken strandde op de deklat. Even later werd ook een doelpunt van Danjuma afgekeurd wegens buitenspel.

Mats Rits legde de 2-5 eindstand vast
Mats Rits legde de 2-5 eindstand vast

De 0-5 hing in de lucht, maar toch was het de thuisploeg die kon scoren. Een poging van Buffel ging eerst nog over de lat, maar de Bruggeling kon even later toch de eer redden. Dat doelpunt gaf Zulte Waregem vleugels, want meteen daarna volgde al de 2-4 van Sylla. Het doelpunt werd evenwel afgekeurd wegens buitenspel. In de slotminuut kon Bongonda alsnog scoren met een afstandsschot, maar het was uiteindelijk Mats Rits die na een schot van Danjuma de rebound kon binnenduwen. 2-5 dus, waardoor Club Brugge als leider de interlandbreak induikt.

Jupiler Pro League – Speeldag 6

Toeschouwers: 10.181 – Regenboogstadion

Scheidsrechter: Nicolas Laforge

Zulte Waregem: Sammy Bossut – Sandy Walsh, Marvin Baudry, Davy De fauw, Marco Bürki (58’ Theo Bongonda), Erdin Demir – Florian Tardieu (58’ Thomas Buffel), Hicham Faik, Chris Bedia – Mamadou Sylla, Hamdi Harbaoui. Coach: Francky Dury.

Club Brugge: Karlo Letica – Benoît Poulain, Matej Mitrović, Stefano Denswil – Emmanuel Dennis (43’ Dion Cools), Ruud Vormer (72’ Sofyan Amrabat), Mats Rits, Hans Vanaken, Arnaut Danjuma – Kaveh Rezaei (67’ Siebe Schrijvers), Wesley Moraes. Bank: Ethan Horvath, Jelle Vossen, Krépin Diatta, Saulo Decarli, Brandon Mechele en Loïs Openda. Coach: Ivan Leko.

Gele kaarten: Bürki, Bedia, Mitrović, Buffel, Faik, Walsh.

Rode kaarten: geen

Doelpunten: 3’ Tardieu (owngoal, 0-1), 25’ Rezaei (penalty, 0-2), 36’ Dennis (0-3), 50’ Danjuma (0-4), 81’ Buffel (1-4), 90’ Bongonda (2-4), 91’ Rits (2-5).

 

Tekst: Steven Floin

Zulte Waregem - Club Brugge 31-08-2018

Related articles