Club wint topper tegen Standard met 3-0

Club Brugge heeft op eigen veld de topper tegen Standard vlot met 3-0 gewonnen. Blauw-Zwart stond na een dik kwartier al 2-0 voor dankzij goals van Denswil en Dennis, terwijl uitblinker Amrabat de match nog voor de rust definitief kon beslissen.

Text: 

Blauw-Zwart verscheen met dezelfde elf spelers aan de aftrap als woensdag in Dortmund, dus met Amrabat als extra buffer op het middenveld. Club speelde deze keer wel offensiever en greep de Luikenaars meteen bij de keel. Zo werd een voorzet van Dennis richting Vanaken nog net weggewerkt en moest Ochoa een kopbal van Wesley redden. De Brugse aanvalslust leverde al in de zevende minuut resultaat op: Stefano Denswil kon aan de verste paal een hoekschop van Vanaken in één tijd binnentrappen.

Stefano Denswil bracht Club al vroeg op voorsprong
Stefano Denswil bracht Club al vroeg op voorsprong

Club nam geen genoegen met dat ene doelpunt en bleef de Rouches wegdrukken. Ochoa moest even later alweer in actie komen, deze keer om een vrije trap van Vanaken weg te boksen. De verdiende 2-0 viel uiteindelijk iets voorbij het kwartier. Emmanuel Dennis zette een knappe één-twee op met Vanaken en schoot het leer heerlijk in de verste hoek binnen. De Nigeriaan blesseerde zich wel bij die actie en moest noodgedwongen naar de kant. De achttienjarige Cyril Ngonge was zijn vervanger en mocht zo zijn debuut maken voor Blauw-Zwart.

Uitblinker Amrabat zorgde voor de 3-0
Uitblinker Amrabat zorgde voor de 3-0
Text: 

De Bruggelingen namen daarna wat gas terug, maar Standard bleek niet in staat Club in de problemen te brengen. Integendeel zelfs, want tien minuten voor de rust werd het zelfs 3-0. Een weggewerkte voorzet van Vormer viel voor de voeten van Sofyan Amrabat en die knalde het leer staalhard voorbij Ochoa. Blauw-Zwart bleef ook daarna dreigen, maar pogingen van Vanaken en Wesley leverden niets op.

Na de pauze kon Clinton Mata niet meer verder. De Angolese Belg werd op de rechterflank vervangen door Saulo Decarli. Bij de bezoekers gooide Michel Preud’homme met Orlando Sa een extra aanvaller in de strijd. De Rouches wilden zo vlug mogelijk tegenscoren, maar de Bruggelingen hadden in Duitsland al bewezen dat ze ook uitstekend kunnen verdedigen. Met uitzondering van een kopbal van Luyindama kon Standard niet dreigen. Aan de overkant ging een vrije trap van Denswil rakelings voorlangs.

Text: 

Blauw-Zwart had de match volledig onder controle, maar had wel een prima redding van Horvath op een kopbal van Vanheusden nodig om de nul op het bord te houden. Club was meteen wakker geschud en nam daarna opnieuw het commando over. Ngonge pakte uit met een knappe actie, maar zijn schot werd gepareerd door Ochoa. Even later kon Vanaken een voorzet van Wesley net niet verzilveren. Aan de overkant werd een kopbaldoelpunt van Sa afgekeurd wegens buitenspel.

Cyril Ngonge maakte zijn debuut voor Blauw-Zwart
Cyril Ngonge maakte zijn debuut voor Blauw-Zwart

In de slotfase gingen de Bruggelingen nog nadrukkelijk op zoek naar een vierde doelpunt. Met name uitblinker Amrabat kwam dicht bij een tweede treffer: eerst kon Ochoa zijn schot in hoekschop duwen en even later pareerde de Mexicaanse doelman ook een magistraal hakje van de Marokkaanse Nederlander. In de slotfase ging een kopbal van Mechele nog over doel, terwijl aan de overkant ex-Clubspits Obbi Oulare zijn poging niet kon kadreren en Djenepo van het veld moest met zijn tweede gele kaart. Het bleef dus 3-0, waardoor Club Brugge in het klassement weer over Antwerp naar de tweede plaats springt.

Jupiler Pro League – Speeldag 17

Toeschouwers: 27.672 – Jan Breydelstadion

Scheidsrechter: Jonathan Lardot

Club Brugge: Ethan Horvath – Benoît Poulain, Brandon Mechele, Stefano Denswil – Clinton Mata (46’ Saulo Decarli), Ruud Vormer (74’ Mats Rits), Sofyan Amrabat, Marvelous Nakamba, Hans Vanaken, Emmanuel Dennis (20’ Cyril Ngonge) – Wesley Moraes. Bank: Karlo Letica, Kaveh Rezaei, Matej Mitrović, Siebe Schrijvers en Loïs Openda. Coach: Ivan Leko.

Standard: Guillermo Ochoa – Collins Fai, Christian Luyindama, Zinho Vanheusden, Konstantinos Laifis – Samuel Bastien (65’ Renaud Emond), Gojko Cimirot, Razvan Marin, Maxime Lestienne (46’ Orlando Sa) – Mehdi Carcela (84’ Obbi Oulare), Moussa Djenepo. Coach: Michel Preud’homme.

Gele kaarten: Carcela, Vanheusden, Ngonge, Nakamba.

Rode kaarten: 89’ Djenepo (2x geel).

Doelpunten: 7’ Denswil (1-0), 17’ Dennis (2-0), 36’ Amrabat (3-0).

 

Tekst: Steven Floin

Club Brugge - Standard 02-12-2018

Related articles