Club wint voor 60ste keer tegen Charleroi

Het kostte bloed, zweet, tranen en een heel mooie vrije trap van de vrijdag jarige Ruud Vormer, maar Club haalde 3 punten in Charleroi. Met nog 2 speeldagen te gaan, bedraagt de kloof met achtervolger Standard nu 4 punten. We kijken terug op de wedstrijd.

4 op 5 tegen Carolo’s

Nadat eerder in deze Play-Offs thuis met 6-0 gewonnen werd van Charleroi, kon Club nu ook 3 keer scoren op verplaatsing. Het won zo 4 van zijn 5 wedstrijden tegen de Carolo’s, waarin het 19 keer scoorde en 6 doelpunten incasseerde. Club en Charleroi staan altijd garant voor spektakel!

 

Het was nog meer de eerste overwinning op verplaatsing in deze Play-Offs. Na nederlagen tegen Gent en Anderlecht en een gelijkspel op Genk haalde Club 4 op 12 buitenshuis.

 

In de 96 confrontaties die Club en Charleroi al hadden in de eerste klasse, was dit de 60ste overwinning voor Blauw-Zwart. Dat de meegereisde fans er op Mambourg een thuismatch van maakten, heeft daar in niet geringe mate aan toe bijgedragen.

 

Nadat in eigen huis verloren werd van Anderlecht, verloor Anderlecht nu zelf thuis van Standard. Zo vergroot Club de kloof tot 5 punten met de Brusselaars, terwijl Standard naar de tweede plek springt, op 5 punten van Blauw-Zwart.

Vormer bekroont 180ste Clubmatch

Ethan Horvath maakte vorig jaar in de Play-Offs op Charleroi zijn Brugse debuut en mocht nu opnieuw tussen de palen staan. Hij had een rustige avond, maar was met zijn uittrap bij de 1-2 heel belangrijk voor de Brugse zege.

Ruud Vormer speelde zijn 180ste officiële match voor Club en bekroonde die met een prachtgoal op vrije trap, onhoudbaar in de kruising gemikt. Voor Wesley was het zijn 80ste match voor Club, Clasie speelde zijn 25ste match in het blauw.

 

Timmy Simons viel in het slot in om samen met Nakamba het middenveld te versterken. Simons speelde zo zijn 380ste wedstrijd in Eerste Klasse.

Related articles